17:24 uur 26-07-2019

IKOULA: Gauvain-rapport en Cloudwet: het belang van het kiezen voor een Europese cloudaanbieder

BOULOGNE-BILLANCOURT, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Na de inwerkingtreding van de Cloudwet zijn enkele zorgen over datasoevereiniteit gehoord – en deze worden nog steeds gehoord. Maar de gevolgen van deze wet worden nog te vaak gebagatelliseerd.

Op 26 juni presenteerde het Franse parlementslid Raphaël Gauvain aan de premier een rapport getiteld ‘Restoring the France & Europe sovereignty, and protecting our companies from laws and measures with extraterritorial scope’ [‘Herstellen van de soevereiniteit van Frankrijk en Europa en beschermen van onze bedrijven tegen wetten en maatregelen met extraterritoriale draagwijdte’]. Hierin worden duidelijk de risico’s beschreven die bedrijven lopen die gebruik maken van Amerikaanse cloudaanbieders: “Bedrijven beschikken momenteel niet over de juridische middelen om zich effectief te verdedigen tegen extraterritoriale juridische acties, geleid door concurrenten of door buitenlandse autoriteiten […].

Nog een alarmerend feit: «[…] de vervolgingen als gevolg van de Cloudwet lijken economisch gemotiveerd te zijn en de doelwitten lijken met opzet te zijn gekozen. Belangrijke Amerikaanse bedrijven worden meestal gespaard van vervolging, en alleen grote Europese en Aziatische bedrijven – die direct concurreren met Amerikaanse bedrijven – worden op de korrel genomen.”

Met andere woorden, naast gericht te zijn op een zeer breed scala aan strafbare feiten (de zogenaamde ‘ernstige misdaad’), stelt de Cloudwet Europese bedrijven bloot aan een dubbel risico:

– een financieel risico: aangezien de Cloudwet onverenigbaar is met de AVG, kan bedrijven een boete worden opgelegd van 4% van hun omzet in geval van gebruik van persoonlijke gegevens.

– risico op verlies van kennis voor bedrijven, alles zonder zelfs maar te worden geïnformeerd.

Bij IKOULA is het waarborgen van totale datasoevereiniteit voor onze klanten uiterst belangrijk en essentieel.

We zullen dit nooit genoeg herhalen: om hun gegevens te beschermen en te beveiligen tegen interferentie, is het voor bedrijven van vitaal belang om te kiezen voor Europese dienstverleners die geen banden hebben met de Amerikaanse wetgeving.

OVER IKOULA:

IKOULA, pionier van de Franse cloud sinds 1998, beschikt over haar eigen datacenters in Frankrijk (Reims en Laon) en twee dochterondernemingen in Spanje en Nederland. Aangezien de Mens deel uitmaakt van haar DNA, onderhoudt IKOULA een hechte relatie met haar klanten en stelt ze reactieve teams van experts tot hun beschikking die 24/7 beschikbaar zijn om hen te adviseren en bij te staan in hun activiteiten. De teams van IKOULA zijn meertalig om tegemoet te komen aan de internationale uitdagingen van al haar klanten, die verspreid zitten over meer dan 60 landen en 4 continenten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERS:

IKOULA:

Laurane VASSOR ARCARO – +33 01 84 01 02 69

lvassorarcaro@ikoula.com

Agentschap:

Céline BERNARD – +33 06.10.78.41.73

Celinebernard_rp@outlook.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr