10:26 uur 09-12-2021

IKOULA vereenvoudigt het beheer van grootschalige cloudinfrastructuur met CloudStack en XCP-ng

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– De Franse specialist in webhosting, dedicated servers en cloud computing IKOULA kondigde een gezamenlijke casestudy aan met de toonaangevende open-source cloudbeheersoftware CloudStack. Voor het beheer van hun cloudomgeving koos IKOULA voor de open-source manier door de kracht van CloudStack te combineren met de eenvoud van de open-source hypervisor XCP-ng. De turnkey-combinatie werd zorgvuldig geselecteerd volgens de langetermijnstrategie van het bedrijf om een constante productevolutie, betrouwbaarheid en eenvoud voor hun klanten te garanderen. Als gevolg hiervan is IKOULA nu een van de meest innovatieve cloud- en managed services providers in Europa, met een uitgebreid portfolio aan cloudoplossingen. Bovendien gebruikt een groot aantal klanten hun door CloudStack georkestreerde infrastructuur om geheugengeoriënteerde en opslaggeoriënteerde VM’s of Kubernetes-clusters in te zetten.

De cloud- en hostingmarkt is een van de meest competitieve in de tech-industrie. Bedrijven moeten voortdurend innoveren, creatief zijn, uitzonderlijke servicekwaliteit en ondersteuning bieden en tegelijkertijd een concurrerende prijs behouden. Het kiezen van een open-source technologiestack is een strategische beslissing van IKOULA. Ze elimineren alle vendor lock-ins en zorgen ervoor dat het bedrijf volledige controle heeft over zijn infrastructuur door open-source te zijn. Andere belangrijke voordelen zijn het eenvoudige beheer van uitgebreide infrastructuur, gegarandeerde betrouwbaarheid en naadloze schaalbaarheid.

“Voor ons als hostingbedrijf is het essentieel om precies te weten wat er op onze servers draait. Dit is een beslissend voordeel op het gebied van veiligheid.

We hebben gekozen voor open-source oplossingen, omdat ze de betrouwbaarheid en flexibiliteit bieden die we nodig hebben. Als het gaat om het opsporen van fouten, kunnen we snel in de code kijken en deze repareren of de community om hulp vragen bij de fout. CloudStack en XCP-ng hebben een actieve en groeiende community en voortdurend evoluerende producten, wat een enorm voordeel is,” aldus Joaquim Dos Santos, R&D Director bij Ikoula.

CloudStack en XCP-ng geven IKOULA ook een financieel voordeel, wat enorm belangrijk is in hun marktsegment. Volgens hun team resulteert het gebruik van XCP-ng en CloudStack in aanzienlijk lagere kosten dan andere oplossingen. Ze hebben ook hun afhankelijkheid van derden om hun omgeving te helpen onderhouden, aanzienlijk verminderd.

In dit stadium beheert IKOULA een grote CloudStack-omgeving met meer dan 100 hosts in 8 verschillende zones en meer dan 6600 klanten die er gebruik van maken. Ze kunnen live updates en upgrades van het systeem uitvoeren zonder enige serviceonderbreking voor de eindgebruikers. Een van de meest waardevolle CloudStack-functies voor hen zijn de multi-tenancy van de oplossing, de schaalbaarheid en de kracht om gemakkelijk honderden hosts en duizenden VM’s te beheren.

Over IKOULA

IKOULA, pionier van de Franse cloud sinds 1998, beschikt over haar eigen datacenters in Frankrijk en twee dochterondernemingen in Spanje en Nederland. Aangezien de Mens deel uitmaakt van haar DNA, onderhoudt IKOULA een hechte relatie met haar klanten en stelt ze teams van experts tot hun beschikking die 24/7 beschikbaar zijn om hen te adviseren en bij te staan in hun activiteiten. De teams van IKOULA zijn meertalig om tegemoet te komen aan de internationale uitdagingen van al haar klanten, die verspreid zitten over meer dan 60 landen en 4 continenten. Sinds september 2021 heeft IKOULA zich aangesloten bij de SEWAN Group.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IKOULA
Laurane VASSOR ARCARO – Communication Director

lvassorarcaro@ikoula.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr