11:57 uur 18-11-2021

Ekinops verzorgt upgrade van interconnectiekoppelingen van IKOULA-datacenters die cloudservices op Frans netwerk mogelijk maken

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Ekinops (Euronext Paris – FR0011466069 – EKI), een toonaangevende leverancier van optische transportsystemen en toegangsnetwerkoplossingen, kondigt vandaag aan dat het is gekozen door IKOULA, een sinds 1998 vooraanstaande Franse Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider van dedicated servers, uitbestede cloudcomputing, web- en cloudhostingdiensten, voor de upgrade van zijn backbone-netwerk tussen datacenters om de enorme groei van het klantenverkeer te ondersteunen.

“De kern van de activiteit van IKOULA bestaat uit het ondersteunen van de vele verzoeken van onze klanten zonder de responstijd te verlengen, en tegelijkertijd een ongeëvenaarde cloudinfrastructuur van hoge kwaliteit te bieden,” aldus Ludovic Berrier, Network Manager bij IKOULA.

Ekinops levert de PM 200FRS02 200G FlexRate™ coherente lijnkaart voor IKOULA om zijn bestaande Ekinops-chassis te upgraden die al verkeer op meerdere 1oG-kaarten transporteert. De lijnkaart wordt gebruikt in de 100G-modus, waardoor de capaciteit van deze lijn de facto onmiddellijk wordt vermenigvuldigd met een factor tien om de huidige verkeersbelasting aan te kunnen.

“IKOULA is gepositioneerd als een dominante cloudspeler op de Franse markt en is verheugd te kunnen vertrouwen op de Franse technologie van Ekinops,” voegde Ludovic Berrier toe.

IKOULA gebruikt al meer dan tien jaar Ekinops-apparatuur voor zijn kernnetwerk, met datacenters in Reims en Eppes en een Internet Point-of-Presence (PoP) in Parijs. IKOULA is sinds de eerste installatie gegroeid tot 25.000 actieve klanten in meer dan 60 landen op 4 continenten en erkende de noodzaak voor het upgraden van zijn backbone-netwerk om de hoge kwaliteit van de ervaring van de klant te behouden ondanks de toegenomen vraag. De PM 200FRS02 FlexRate-kaart kan worden geïnstalleerd in hetzelfde chassis dat wordt gebruikt door 10G, waardoor IKOULA zowel de kosten van nieuwe schappen als de tijd en kosten van het implementeren en inbedrijfstellen van de nieuwe hardware bespaart. Een lange staat van dienst, eenvoud van implementatie, korte doorlooptijden en voorbeeldige uitvoering waren allemaal factoren in de beslissing van IKOULA om te upgraden met Ekinops.

“Onze optische transportoplossingen stellen serviceproviders in staat om de snelheid van hun netwerken radicaal te transformeren,” stelt Thierry Varona, Sales Director Frankrijk bij Ekinops. “Dankzij de FlexRate-technologie kan IKOULA zich gemakkelijker aanpassen aan de aanhoudende groei van de service, zonder concessies te doen aan de kwaliteit daarvan.”

EINDE

Over IKOULA

IKOULA, pionier van de Franse cloud sinds 1998, beschikt over haar eigen datacenters in Frankrijk en twee dochterondernemingen in Spanje en Nederland. Aangezien de Mens deel uitmaakt van haar DNA, onderhoudt IKOULA een hechte relatie met haar klanten en stelt ze teams van experts tot hun beschikking die 24/7 beschikbaar zijn om hen te adviseren en bij te staan in hun activiteiten. De teams van IKOULA zijn meertalig om tegemoet te komen aan de internationale uitdagingen van al haar klanten, die verspreid zitten over meer dan 60 landen en 4 continenten. Sinds september 2021 maakt IKOULA deel uit van de SEWAN Group.

Over EKINOPS

Ekinops is een toonaangevende leverancier van open en volledig interoperabele Layer 1-, 2- en 3-oplossingen voor serviceproviders over de hele wereld. Onze programmeerbare en zeer schaalbare oplossingen maken de snelle, flexibele en kosteneffectieve implementatie van nieuwe services mogelijk voor zowel optisch transport met hoge snelheid en hoge capaciteit als voor Managed Enterprise Services waarbij gebruik wordt gemaakt van virtualisatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Laurane VASSOR ARCARO –  lvassorarcaro@ikoula.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr