10:00 uur 20-01-2022

Jean-Pascal MACCHI benoemd tot nieuwe CEO van IKOULA

BOULOGNE-BILLANCOURT, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Na de aansluiting bij de SEWAN-groep eind september 2021, begint IKOULA aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis met de aankondiging van de komst van Jean-Pascal MACCHI als CEO.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van webhosting en telecom, neemt Jean-Pascal het volledige beheer van IKOULA en haar dochterondernemingen in Nederland en Spanje op zich. Zijn doel is de ontwikkeling van het bedrijf te ondersteunen, zowel extern als intern binnen de SEWAN-groep, en het versterken van de positie van het bedrijf onder de Europese cloudleiders.

“Het verheugt ons Jean-Pascal te verwelkomen in de SEWAN-groep, en meer in het bijzonder als CEO van IKOULA,” aldus Alexis de Goriainoff, medeoprichter en CEO van SEWAN. “Dankzij zijn solide ervaring die hij onder meer opdeed bij Hexanet en Adista, is Jean-Pascal de ideale persoon om de teugels van IKOULA over te nemen en de reeds bestaande synergieën met SEWAN verder te benutten.”

“Omdat ik gevestigd ben in de regio Reims, ken ik IKOULA sinds de oprichting en heb ik de ontwikkeling ervan, op meesterlijke wijze geleid door Jules-Henri Gavetti en Caroline Mertens, nauwlettend gevolgd,” vervolgt Jean-Pascal Macchi. “In een tijd waarin de cloud en andere oplossingen voor unified communications meer dan ooit de kern vormen van bedrijfsstrategieën, zien de kansen die voortvloeien uit de fusie tussen SEWAN en IKOULA er zeer veelbelovend uit. Bovendien zijn de waarden die worden nagestreefd door IKOULA – en die worden gedeeld door SEWAN – volledig in overeenstemming met mijn waarden: innovatie, dicht bij de mensen staan, en service en ondersteuning van hoge kwaliteit. Daarom vervult het me met trots de fakkel van dit prachtige bedrijf over te nemen en kijk ik er meer dan ooit naar uit om mijn expertise te bundelen met die van de mensen van IKOULA om de professionele oplossingen van morgen vorm te geven. »

Biografie

2019 – 2021 : Deputy Managing Director van Trekk & Résoprint

2015 – 2019 : Chief Operating Officer, vervolgens CEO van Adista

2001 – 2015 : CEO van Hexanet

1999-2001 : Hoofd Sales van Euralliance

Voorbereidend jaar voor HEC & SUP DE CO / ESG Management School

Over IKOULA

IKOULA, pionier van de Franse cloud sinds 1998, beschikt over haar eigen datacenters in Frankrijk en twee dochterondernemingen in Spanje en Nederland. Aangezien de Mens deel uitmaakt van haar DNA, onderhoudt IKOULA een hechte relatie met haar klanten en stelt ze teams van experts tot hun beschikking die 24/7 beschikbaar zijn om hen te adviseren en bij te staan in hun activiteiten. De teams van IKOULA zijn meertalig om tegemoet te komen aan de internationale uitdagingen van al haar klanten, die verspreid zitten over meer dan 60 landen en 4 continenten. Sinds september 2021 heeft IKOULA zich aangesloten bij de SEWAN Group.

Over Sewan

Sewan, een Franse telecom scale-up, opgericht in 2007 door Alexis de Goriainoff, David Brette en Christophe Cresp, heeft tot doel het gebruik van bedrijfscommunicatie te vereenvoudigen. Hiertoe biedt Sewan drie productfamilies voor communicatie, connectiviteit en datahosting aan, die kunnen worden besteld, gefactureerd en geconfigureerd vanuit één enkele interface met de naam Sophia. Het aanbod van Sewan kan worden aangepast aan alle behoeften van de professionele wereld, van kleine bedrijven tot grote collectieven, en voortdurend veranderende werkmethoden. Sewan is uitgegroeid tot een grote pan-Europese speler, met 700 medewerkers en meer dan een miljoen eindgebruikers, verspreid over 4 landen: Frankrijk, Spanje, België en Duitsland. Daarnaast beschikt Sewan over een netwerk van meer dan 1000 partners en 75.000 klanten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers

Laurane VASSOR ARCARO

+33 1 84 01 02 69

lvassorarcaro@ikoula.com

Océane FIEU – Fiona THOMAS

06 79 58 01 81 – 06 61 73 98 18

oceane@agence-leon.fr
fiona@agence-leon.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr