23:47 uur 04-03-2022

Total Telecom: XR-sector gaat exponentiële groei ondervinden met 5G volgens Dr. Philip Song van Huawei

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom meldde dat de wereld van Extended Reality of XR oneindig veel mogelijkheden biedt, volgens de toespraak van Dr. Philip Song, Chief Marketing Officer van Huawei Carrier, over de XR-industrie tijdens het lopende Mobile World Congress (MWC) 2022.

De XR-industrie zal tot 2030 1,5 biljoen dollar bijdragen aan het wereldwijde BNP. Dr. Song voegde eraan toe dat na het mobiele internet het ‘Spatial Internet’ de volgende grote stap zal zijn.

De beschikbaarheid van apparaten speelt een belangrijke rol. In 2021 werden meer dan 10 miljoen exemplaren van Oculus Quest 2, een VR-headset, verzonden. Tien miljoen gebruikers zullen de kritische massa zijn voor de start van het XR-ecosysteem.

Ten tweede blijft de prijs van VR-apparaten dalen, waardoor ze voor meer mensen betaalbaar worden. Ten slotte heeft voortdurende innovatie in XR-technologieën het mogelijk gemaakt om een generatiesprong in gebruikerservaring te realiseren.

Aan de andere kant zorgt content voor XR-groei. Grootschalige ontwikkeling van games en gameplatforms werkt ook als een katalysator om de XR-industrie een boost te geven. “Naast de beschikbaarheid van apparaten, is content het belangrijkste. Grote verkoop van hardware en winstgevende software is de voorwaarde voor een gezonde industrie,” aldus Dr. Song. Bovendien wordt er meer gebruik gemaakt van XR-ontwikkelaarstools bij de continue innovatie van technologieën.

Om een deel van de XR-markt te veroveren, moeten telecomoperators de juiste industrieën identificeren en de juiste bedrijfsmodellen definiëren. XR-markten moeten eerst worden beoordeeld. Factoren zoals toepassingspotentieel, regionale industrieconcentratie, technische haalbaarheid en commerciële haalbaarheid moeten worden overwogen.

Op het gebied van de consument kunnen operators beginnen met het aanbieden van XR-services als onderdeel van het 5G-pakket om gebruikers aan boord te krijgen en vertrouwen te winnen, om vervolgens over te gaan naar premium content en het genereren van inkomsten op basis van scenario’s.

Dr. Song is van mening dat met een sectorbrede samenwerking 5G+XR een mooie toekomst tegemoetgaat. De beste manier om de toekomst te voorspellen, is door hem te creëren.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr