22:47 uur 21-09-2021

Total Telecom: LG U+ leidt Zuid-Koreaanse prestaties op gebied van mobiele 5G-netwerken

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom presenteert een nieuw Umlaut 2021-auditrapport, waaruit blijkt dat LG U+ beter presteert dan KT en SKT Telecom (SKT) in Seoul en de hoogste Umlaut-score heeft bereikt ondanks het feit dat het aanzienlijk minder spectrum bezit in vergelijking met zijn rivalen.

Het is de eerste keer dat Umlaut de mobiele netwerken in Zuid-Korea analyseert met betrekking tot de prestaties van mobiele 5G-netwerken. Umlaut scoorde netwerken op basis van testbasisgegevens en spraakkwaliteit. In Seoul kwam LG U+ op de eerste plaats terecht met een totaalscore van 979 van de 1000, gevolgd door KT en SKT, die respectievelijk een totaalscore van 971 en 952 behaalden. Zoals in het rapport staat, is LG U+ uitgerust met een spectrum van 50 MHz LTE, wat een lagere frequentie is in vergelijking met 55 MHz voor KT en 75 MHz voor SKT. Dezelfde situatie geldt ook voor het 5G New Radio (NR)-spectrum, waarbij LG U+ beschikt over 80 MHz, maar zowel KT als SKT hebben 100 MHz.

Ondanks dat LG U+ een lagere frequentie op het spectrum heeft, heeft LG U+ de beste prestaties op het gebied van 5G-gebruikerservaring en 5G-beschikbaarheid. In termen van 5G-gebruikerservaring heeft LG U+ de hoogste gemiddelde downloaddoorvoer voor eindgebruikers, namelijk 603,9 Mbit/s in het uitsluitend 5G NR-scenario en 741,6 Mbit/s in 5G EN-DC. Op het vlak van 5G-beschikbaarheid registreerde LG U+ 98,85% en behaalden KT en SKT respectievelijk slechts 86,6% en 86,4%. LG U+ staat ook bovenaan de lijst als het gaat om spraak- of spraakkwaliteitsmeting met 4,4 MOS-LQO en biedt de kortste gespreksconfiguratietijd met 0,6 s.

Volgens Total Telecom kan de inzet van 5G een cruciale rol spelen bij het helpen van telco’s om hun inkomsten te verhogen, ook als ze al superieure en echt gedifferentieerde service bieden aan de eindgebruiker. Met een hogere 5G-penetratie maakte LG U+ een sterke groei door in het tweede kwartaal van 2021, met een stijging van de dienstverleningsomzet van 5,6% op jaarbasis en een gestage omzetgroei in alle bedrijfssectoren, waaronder mobiele diensten, smart home en bedrijfsinfrastructuur.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr