21:51 uur 06-07-2021

Total Telecom: 5G vormt het hart van een ‘augmented’ wereld

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom nam deel aan Huawei’s nieuwste Better World Summit (BWS), waar sprekers praatten over de manieren waarop 5G zorgt voor de ontsluiting van augmented reality (AR) voor zowel ondernemingen als consumenten.

Tijdens de top liet Eric Zhao, Vice President van CNBG Marketing bij Huawei, zien dat technologische innovatie de drijvende kracht is achter de evolutie van de mensheid. Tijdens het 4G-tijdperk zijn er veel nieuwe diensten ontstaan die extra gemak bieden. Hij voegde eraan toe dat de ontwikkeling van 5G nu een nieuwe golf van innovaties van applicaties en technologieën introduceert, waarbij AR en VR een van de eerste apps zijn die het gebruik van 5G optimaliseren.

Total Telecom meldt dat de grootste kans voor AR momenteel in de ondernemingsruimte ligt. De omvang van dit potentieel was duidelijk tijdens het BWS-evenement, waar elk van de leidinggevende sprekers op het evenement uitlegde hoe AR het afgelopen jaar hun bedrijf had verbeterd. Uit toepassingen van Shenzhen TV Station bleek bijvoorbeeld hoe AR hen had geholpen om potentiële klanten over de hele wereld te bereiken tijdens de pandemie, en meleap toonde een AR-aangedreven tech-sport die altijd en overal beschikbaar is.

Hoewel de brede acceptatie van AR door de consumentenmarkt veel trager traag verloopt, meldt Total Telecom dat AR steeds toegankelijker wordt voor consumenten met 5G en cloud. Volgens Eric kunnen de computerkracht en opslag van de AR-apparaten naar de cloud worden verplaatst en hoeven de nieuwe generaties AR-apparaten de computerkracht van de opslagmodules niet te comprimeren. De modellen worden daarmee kleiner en lichter, met lagere kosten.

Zowel AR- als 5G-technologieën staan nog in de kinderschoenen en het zal voor operators niet gemakkelijk zijn om van deze mogelijkheid te profiteren. Total Telecom suggereert dat operators verder kijken dan alleen connectiviteit en hun waardepropositie binnen het ecosysteem creëren, met 5G als kern. Samenwerking zal van het grootste belang zijn bij het stimuleren van innovatie met nieuwe AR-ervaringen en -oplossingen.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr