20:49 uur 13-07-2021

Total Telecom: massaproductie van 14nm-chips in China zal toekomstige groei van chipindustrie van het land stimuleren

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom meldt dat China gestaag op weg is naar het bereiken van zijn doel om volgend jaar 14nm-chips in massa te produceren.

Volgens dr. Wen Xiaojun, Deputy Director, Institute of Electronics, China Electronics and Information Industry Development Research Institute, is er ondanks de technische problemen nog steeds goede hoop dat 14nm-chips volgend jaar in massaproductie kunnen worden gemaakt.

De ontwikkeling van 14nm-chips heeft veel technische problemen overwonnen. Dankzij deze prestaties heeft China het volledige industriële ketensysteem van geïntegreerde schakelingen in China kunnen bestrijken. In wezen hebben ze de passieve situatie omgekeerd, waarvoor de introductie van een complete set verwerkingstechnologieën nodig was.

De snelle ontwikkeling van de productie van 14nm-chips in China onderstreept het succes van de ‘terugkerende’ strategie, waarbij de bedrijven in wezen gebruik maken van de reeds gevestigde technologische eenheden om aan de algemene chipvereisten te voldoen. Hierdoor kunnen ze zich richten op ontwerp- en verpakkingsoptimalisering.

Total Telecom meldt dat China’s recent verworven capaciteit om 14nm-chips te produceren baanbrekend is, omdat deze technologie tegenwoordig de meeste marktwaarde heeft. Daardoor kan het land niet alleen zelfvoorzienend worden, maar kan het ook de wereld helpen het ongekende chiptekort aan te pakken.

Dr. Wen herhaalde dat de productielijnen voor 14nm- tot 12nm-chips van cruciaal belang zijn voor de halfgeleiderindustrie. 14nm-technologie of hoger kan voldoen aan 70% van de behoeften in de huidige productieprocessen voor halfgeleiders, wat een groot potentieel heeft in kunstmatige-intelligentiechips, hoogwaardige processors en auto’s.

De Chinese halfgeleidersector moet hard blijven werken om zijn groeitraject vast te houden. Verschillende nieuwe en innovatieve use-cases staan op het punt om mainstream te worden, wat verder zal bijdragen aan de eis van 14nm-chips en hoger. China moet vervolgens de massaproductie van 14nm versnellen om te profiteren van de opkomende marktkansen.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr