18:52 uur 10-03-2023

Total Telecom: gebruikersmigratie en diverse manieren om inkomsten te genereren zorgen voor snellere en verbeterde 5G-inkomsten

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom meldde dat Peng Song, President van Huawei’s ICT Strategy and Marketing, Huawei, op de Mobile World Congres (MWC) 2023 benadrukte: “De serviceproviders zijn al begonnen met het plukken van de vruchten van 5G-investeringen over de hele wereld en dit heeft een ‘zekerheidseffect’ gecreëerd.

“Eind 2022 waren er een miljard 5G-abonnees. Ter vergelijking: het kostte 4G meer dan vijf jaar om dat aantal te bereiken en er zijn meer dan 800 5G-smartphones beschikbaar, en het goede nieuws is de solide financiële resultaten die de leidende 5G-operators op dit moment behalen,” aldus Peng Song.

Peng Song merkte op dat als een operator in drie jaar 30% van het verkeer naar 5G eMBB migreerde, het minder dan vier jaar zou duren om rendement op investering (ROI) te zien. Deze periode kan verder worden verkort als de operator Fixed Wireless Access (FWA)- en ToB-services heeft ingezet.

5G-netwerken worden geleverd met verschillende nieuwe mogelijkheden om serviceproviders te helpen te voorzien in een superieure ervaring. Operators kunnen bijvoorbeeld een gegarandeerde downlink- en uplinksnelheid bieden voor VIP-gebruikers.

Een andere opkomende mogelijkheid die serviceproviders helpt sneller inkomsten te genereren, is 5G Fixed Wireless Access (FWA)-services. Hij stelde: “We kunnen twee potentiële markten voor 5G FWA identificeren. Copper Sunset in ontwikkelde markten en snelle breedbandtoegang in opkomende markten.”

Een andere belangrijke kans om met 5G inkomsten te genereren voor telco’s is particuliere 5G-netwerken. “Operators kunnen als bedrijf optimaal gebruik maken van cloud, edge computing en diensten met toegevoegde waarde om echte holistische zakelijke partnerschappen aan de onderneming te bieden,” verklaarde hij.

5G is anders dan alle voorgaande technologie en gaat niet alleen over economische waarde voor de operators, maar brengt ook enorme maatschappelijke voordelen met zich mee.

Peng Song drong er bij de industrie op aan om gebruik te maken van Huawei’s zakelijke G.U.I.D.E.-blauwdruk om het potentieel van 5G te maximaliseren en van ‘5Good’ naar ‘5Great’ te gaan. Van 2024 tot 2030 zal 5G het genereren van inkomsten met 5G door serviceproviders blijven versnellen met de G.U.I.D.E-strategie.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor nieuwsberichten per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een scala aan conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Kijk voor meer informatie op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr