20:41 uur 21-07-2022

Total Telecom: David Wang van Huawei: 5.5G zal convergentie tussen fysieke en digitale wereld stimuleren

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom rapporteerde de mening van David Wang, uitvoerend directeur van de Raad van Bestuur en voorzitter van de directie van ICT Infrastructure van Huawei. Hij bracht tijdens de lopende Huawei Win-Win Innovation Week de visie van het 5.5G-tijdperk naar voren dat waarschijnlijk tot 2025 werkelijkheid zal worden.

Hij stelde in zijn toespraak het concept voor van ‘volledig op weg naar het 5.5G-tijdperk’ en besprak de ontwikkelingsrichting van de industrie voor de komende vijf tot tien jaar.

In het industriële segment is het tempo van digitalisering al flink opgevoerd. De samenwerking tussen robots en mensen zal steeds complexer worden, wat leidt tot grotere eisen aan het communicatienetwerk. Daarom moet de industrie innoveren op architectuur- en systeemniveau om de rekenkracht te vergroten en de huidige uitdagingen op het gebied van computergebruik, verminderd gebruik van datacenterbronnen en lage energie-efficiëntie aan te pakken.

Verder wordt het 5.5G-tijdperk gekenmerkt door een hoge snelheid van 10 Gbps, de groeiende eis die verder gaat dan basisconnectiviteit, zorgen voor meer groene en duurzame ontwikkeling, tien keer meer opslag, tien keer meer effectief computergebruik en niveau vier Autonomous Driving Networks (AND).

Wang introduceerde het concept van Net5.5G voor de eerste keer in zijn thematoespraak. “We moeten blijven innoveren op basis van IPv6 om de industrie te helpen bloeien. Daarom hebben we Net5.5G voorgesteld,” aldus Wang.

Bovendien is het waarborgen van de energie-efficiëntie van alle oplossingen en producten cruciaal. Er is een sterke noodzaak om ervoor te zorgen dat de industrie zich blijft inzetten voor duurzaamheid.

“‘More Bits and Less Watts’ is het door ons voorgestelde groene ontwikkelingsconcept, dat pleit voor het verminderen van het energieverbruik per bit en het verbeteren van de energie-efficiëntie van onze netwerken,” stelt Wang.

Hij suggereerde verder dat de industrie zou moeten samenwerken om de algehele energie-efficiëntie van netwerken te verbeteren vanuit het perspectief van groene locaties en datacenters, groene netwerken en groene activiteiten om de groene ontwikkeling van de ICT-sector te versnellen.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Meer informatie op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr