19:40 uur 08-07-2021

Total Telecom: LG U+, een casestudy van 5G-leiderschap

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Zuid-Korea is het eerste land dat 5G op grote schaal uitrolt en daarom heeft Total Telecom de manier waarop LG U+ de uitrol van 5G heeft benaderd eens wat beter bekeken om de succesvolle strategie van het bedrijf te onderzoeken.

Een brede dekking van hoogwaardige connectiviteit is de kern van de 5G-strategie van LG U+. Een van de belangrijkste prioriteiten van LG U+ was een bijna volledige dekking voor dichtbevolkte stedelijke gebieden. Volgens het meest recente Zuid-Koreaanse rapport van RootMetrics heeft LG U+ nu de hoogste dekking van het drietal operatoren, met een dekking van 95,2% in Seoul en minstens 80,2% dekking in alle vier de grote steden.

Ook de snelheid is indrukwekkend. Nog een meetwaarde waarbij LG U+ voorop loopt in Seoul: het bedrijf boekt de snelste 5G gemiddelde downloadsnelheid in de stad. Een deel van deze indrukwekkende prestaties kan worden toegeschreven aan LG U+’s gebruik van Huawei’s 5G MIMO-oplossing in Seoul en Incheon. Met dit soort innovaties heeft LG U+ de snelste gemiddelde snelheden in deze steden kunnen bereiken, ondanks het feit dat LG U+ een smallere bandbreedte van het 5G-spectrum heeft dan zijn concurrenten.

Het belangrijkst is misschien wel dat de betrouwbaarheid en lage latentie van de nieuwe mobiele technologie de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten mogelijk maken. LG U+ heeft zijn 5G-netwerk tijdens de gehele coronaviruspandemie gebruikt om hen te helpen contact te houden met hun klanten via een contactloze winkel. De operator heeft al augmented reality (AR)- en virtual reality (VR)-applicaties beschikbaar voor consumenten en biedt daarmee geheel nieuwe vormen van ervaring aan.

Het verschil tussen 5G en 4G is dat de nieuwe technologie verder gaat dan alleen maar een netwerk. 5G kan een nog directere impact hebben als het wordt ingezet als een positieve kracht in de maatschappij, door te helpen onze wereld milieuvriendelijker te maken tot het faciliteren van telegeneeskunde. Total Telecom constateert dat de oplossingen van LG U+ draaien om het ontwikkelen van een merk waarop de consument vertrouwt om aan zijn specifieke behoeften te voldoen en dat 5G de kern van dit voorstel zal vormen.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr