14:40 uur 06-08-2021

Total Telecom: het 700 MHz-spectrum, de ‘gouden band’ van 5G

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom heeft een interview gehouden met Guang Yang, onderzoeksdirecteur van Strategy Analytics, om de unieke kenmerken van het 700 MHz-spectrum te bespreken en wat het spectrum zou kunnen betekenen voor de uitrol van 5G wereldwijd.

Volgens Guang wordt het merendeel van de 5G-netwerken wereldwijd momenteel uitgerold in C-band, gevolgd door mmWave en 700 MHz. Toch is dit evenwicht geleidelijk aan het verschuiven. Hoewel de mid-band duidelijk het populairst blijft voor 5G, worden implementaties van zowel mmWave als 700 Mhz steeds gebruikelijker.

Ongetwijfeld kan het mid-bandspectrum klanten een uitstekende data-ervaring bieden, maar het bereik is relatief beperkt. Er zal een nieuwe focus nodig zijn als 5G-diensten op een kosteneffectieve manier op nationale schaal moeten worden geleverd en het 700 MHz-spectrum zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Guang legde uit dat de band een veel betere signaalpropagatie en gebouwpenetratie heeft dan hogere frequentiebanden, waardoor operators op een zeer kosteneffectieve manier landelijke dekking kunnen bieden. Guang voegde hieraan toe dat het 700 MHz-spectrum binnenshuis een betere dekking biedt, wat belangrijk is voor het verbeteren van de gebruikerservaring, aangezien meer dan 70% van het verkeer tegenwoordig in binnenomgevingen plaatsvindt.

Operators beginnen de waarde van het 700 MHz-spectrum snel in te zien. Zo hebben China Mobile en China Broadcasting Network onlangs een gezamenlijke aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop van meer dan 480.000 5G-basisstations voor 700 MHz. De concurrenten van China Mobile, China Telecom en China Unicom, hebben ook een gezamenlijke aanbesteding uitgeschreven, voor 5G-basisstations in de 2,1 GHz-band, en zullen ongeveer 230.000 basisstations aanschaffen om hun dekking te verbeteren. De lokale concurrentie tussen de Chinese operators was geweldig nieuws voor Huawei, dat onlangs als de grootste winnaar voor de aanbesteding van China Mobile–China Broadcasting Network werd aangemerkt, met een marktaandeel van ongeveer 60%. Guang verwacht dat Huawei in dit project een nog groter marktaandeel zal bereiken.

Terwijl de operators strijden om als eerste nationale dekking te bereiken, meldt Total Telecom dat er de komende jaren wereldwijd meer lage band implementaties zullen plaatsvinden. Guang concludeert dat er de komende één tot twee jaar meer dan 30 nieuwe landen het 600 MHz- of 700 MHz-spectrum gaan veilen of toewijzen.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr