19:01 uur 18-08-2021

Total Telecom: China nadert zelfvoorziening in chipsets in de strijd voor halfgeleiderinnovatie

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom heeft een interview gehouden met Caroline Gabriel, onderzoeksdirecteur bij Analysys Mason, over de voortdurende innovatie op het gebied van halfgeleiders en hoe de technische versnelling van China de markt beïnvloedt.

Volgens Caroline is de Chinese halfgeleidermarkt een stuk dichter bij het bereiken van zelfvoorziening dan we een paar jaar geleden hadden voorspeld. Ze verklaarde dat China’s toewijding om die zelfvoorziening te verwezenlijken erg sterk is en dat de mate van innovatie indrukwekkend is. China zal dit jaar waarschijnlijk zelfvoorzienend worden voor 28nm-chips en volgend jaar voor 14nm-processors.

Hoewel 28nm- en 14nm-chips tegenwoordig de meest gebruikte chips zijn, is het ontwikkelen van geavanceerdere chips, zoals 7nm en zelfs kleinere processors, van cruciaal belang voor China om een rol te spelen in opkomende en toekomstige technologieën. Caroline is van mening dat de voortgang richting dit doel slechts een kwestie van tijd is, aangezien China heeft bewezen in staat te zijn om te innoveren en effectieve partnerschappen aan te gaan met de vorderingen van het land op het gebied van 14nm-processors.

Net als China hebben de Europese Unie en individuele regeringen in Europa agressieve doelen gesteld om zelfvoorzienend te worden en een exportindustrie op te bouwen, aangezien Europa klem zit tussen China en de VS, met de tekortkomingen van de binnenlandse markt aan het licht gebracht door het aanhoudende aanbodtekort. Caroline voegde eraan toe dat Europa zelfvoorzienender moet worden en dient te beschikken over een robuuster ecosysteem, om de verouderde industrie die het nu heeft achter zich te laten.

Terwijl de halfgeleiderbranche over de hele wereld zo snel mogelijk opschaalt, heeft de toenemende geopolitieke polarisatie een negatief effect op het herstel van de industrie. Total Telecom rapporteert het cruciale belang van wereldwijde samenwerking en Caroline concludeert dat wereldwijde crises het beste samen kunnen worden aangepakt, waarbij iedereen zijn hulpbronnen ter beschikking stelt. Ze benadrukte ook de positieve signalen dat de Chinese en Europese sectoren in de toekomst mogelijk zullen samenwerken om hun expertise te bundelen en grotere schaal te bereiken.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr