19:45 uur 28-07-2021

Total Telecom: massaproductie van 14nm-chips in China wordt volgend jaar gerealiseerd

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Volgens dr. Yungang Bao, Assistant Director van het Institute of Computing Technology, heeft de binnenlandse 14nm-chip veel technische uitdagingen overwonnen en zullen alle aspecten van de binnenlandse 14nm-chip drastisch worden verbeterd, wat zal leiden tot massaproductie.

28nm-chips zijn kosteneffectief en het is bekend dat ze minder stroom verbruiken terwijl ze hoge prestaties leveren. Total Telecom meldt dat de ontwikkeling van de 28nm-technologie de Chinese chipindustrie zal helpen om aan de binnenlandse vraag te voldoen, aangezien het al een volwassen technologie is en wordt gebruikt op nieuwe gebieden zoals 5G, nieuwe energievoertuigen, UHV, grote datacenters, kunstmatige intelligentie (AI) en het industriële internet. Dit is belangrijk gezien het feit dat China ‘s werelds grootste verbruiker van halfgeleiders is.

14nm-chips worden algemeen aanvaard als de meest waardevolle procestechnologie, omdat ze een enorm potentieel hebben voor AI-chips, geavanceerde processors, auto’s, de opkomende gebieden van 5G-communicatie en hoogwaardige computing. De massaproductie van 14nm-chips is een teken van China’s vooruitgang in het complexe proces van het maken van chips.

Dr. Bao voegde eraan toe dat de binnenlandse 14nm-massaproductie niet alleen zal zorgen voor ervaring in geavanceerde chiptechnologie in het zware productieproces van China, maar ook een solide basis zal leggen voor de zelfvoorzieningsgraad van binnenlandse chips om tot 2025 70% te bereiken.

Volgens Total Telecom staat China op het punt om een cruciale rol te spelen bij het ondersteunen van de wereldwijde industrie om het verlammende tekort aan chips te beheren; het land is gestaag de kloof aan het dichten met de leiders in de chipproductie, zoals de VS.

China is goed op koers om volgend jaar 14nm-chips in massa te produceren en werkt al aan geavanceerde proceschips zoals 7nm, waardoor het zijn afhankelijkheid vermindert en zijn vaardigheden op het gebied van chipvervaardiging versterkt, en ook bijdraagt aan het verlichten van het enorme chiptekort over de hele wereld.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Connected Italy, Connected Britain, Connected Germany en het Total Telecom Congress. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr