19:00 uur 08-06-2021

Total Telecom: China neemt het voortouw in de productie van 28nm- en 14nm-chips om het chiptekort aan te pakken

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom wijst erop dat China een belangrijke mijlpaal heeft bereikt door competentie te verwerven in de productie van 28 nanometer (nm) en 14nm-chips. Chipfabricage is een zeer complex proces dat vaardigheden en expertise vereist die in de loop van meerdere jaren zijn ontwikkeld en het is niet verwonderlijk om te zien dat China agressief werkt aan het ontwikkelen van competenties op dit gebied, aangezien het land de grootste consument van chips is.

De Chinese regering heeft verschillende beleidslijnen uitgerold om de ontwikkeling van de geïntegreerde chipsector te ondersteunen, waaronder het aanbieden van financiële steun, fiscale prikkels en onderzoeksfaciliteiten. Als gevolg hiervan zal China dit jaar zelfvoorzienend worden in de productie van 28nm-chips. Het proces zal dit jaar waarschijnlijk rijpen in lijn met de groeiende vraag naar deze chips. Gezien de kosten en technische factoren, belooft het 28nm-proces de komende jaren bovendien het middenklasse-procesknooppunt te worden. De productie van 28nm-chips toont aan dat China nu over de mogelijkheden beschikt om geavanceerde chipproductieprocessen uit te voeren.

“Zodra de binnenlandse productie van 28nm in China is gerealiseerd, zullen veel downstream-toepassingsindustrieën in staat zijn om zelfvoorzienend te worden in chips. Dit zal er ook voor zorgen dat voldaan kan worden aan de behoeften van de meeste elektronische producten naast mobiele telefoons. Het zal een zeer goede kans zijn voor lokale bedrijven in China die zich in de chipindustrieketen bevinden,” verklaart Dr. Guangnan Ni, een academicus van de Chinese Academy of Engineering, in een recent interview met de Chinese media Weiot.

Ondertussen stelt Total Telecom dat China ook gestaag op weg is om komend jaar 100% binnenlandse massaproductie van 14nm-chips te realiseren. SMIC begon in het vierde kwartaal van 2019 met de massaproductie van 14nm-proceschips. In maart van dit jaar bereikte de 14nm-chips van het bedrijf een rendement van 90-95%. Het vormt de basis voor geavanceerde technologie voor chipafzetting in China en zal het land helpen om tot 2025 een zelfvoorzieningsgraad van 70% te bereiken.

De massaproductie van 28nm en 14nm zal de lokale industrie zeker aansporen om te innoveren en verder te gaan dan het traditionele denken om een hoogwaardig Chinees systeem te verwezenlijken. Total Telecom wijst erop dat dit niet alleen vertrouwen wekt bij de wereldwijde klanten van het land, maar ook een grote bijdrage zal leveren aan het versterken van de kracht van de Chinese halfgeleiderindustrieketen voor verdere ontwikkeling.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor headlines per e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Gigabit Access, Connected Britain en Connected Germany. Lees meer op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr