17:41 uur 03-11-2020

Total Telecom waarschuwt voor het cruciale belang van concurrentie op de Europese telecommarkt

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Total Telecom sprak tijdens de paneldiscussie op het Total Telecom Congress met de Director General van ECTA, Luc Hindryckx, over het cruciale belang van concurrentie op de Europese telecommarkt en de enorme economische waarde die de sector kan bieden.

Voor ECTA is het handhaven van een concurrerende omgeving in de Europese telecomsector de sleutel om ervoor te zorgen dat de nieuwste communicatietechnologieën het publiek op een snelle en kostenbesparende manier kunnen bereiken. Gezien de huidige geopolitieke situatie worden operators met veel onzekerheid geconfronteerd als het gaat om hun leverancierskeuze, waardoor de kosten op tal van manieren kunnen stijgen.

In een recent persbericht van ECTA waarschuwt Luc Hindryckx dat politieke beperkingen niet alleen zullen leiden tot een toename van de kapitaaluitgaven op korte termijn omdat apparatuur moet worden vervangen, maar ook tot een langdurige stijging van de operationele kosten. Tevens zullen andere belangrijke doelstellingen worden beïnvloed, zoals het vermogen van operators om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Door dit alles zal er volgens Luc Hindryckx sprake zijn van een vertraagde uitrol van nieuwe technologieën zoals 5G, waardoor Europa het risico loopt op de technologische achtergrond van het internationale toneel te geraken.

Total Telecom merkt op dat een eerlijk en evenwichtig ecosysteem cruciaal is geworden in de telecomsector in het huidige wereldwijde economische klimaat, dat nog steeds aan het bijkomen is van de gevolgen van de COVID-19-pandemie. Nu veel overheden over de hele wereld de telecomsector, met name 5G, centraal stellen in hun economisch herstel, is Total Telecom van mening dat het waarborgen van de concurrentie en het stimuleren van investeringen in de telecomsector nu belangrijker is dan ooit.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor artikelen per e-mail en voor maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert bovendien de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en gelegenheden om te netwerken, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLive, Gigabit Access, Connected Britain en Connected Germany.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn

james.llewellyn@totaltele.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr