21:33 uur 02-11-2022

Monument Re verwerft portefeuille van AXA België

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat haar Belgische dochteronderneming Monument Assurance Belgium (‘MAB’) de overname heeft afgerond van een run-off levensverzekeringsportefeuille met BEGAAP-voorzieningen van EUR 2,6 miljard van AXA Belgium, na ontvangst van de goedkeuring van de regelgevende instanties van de Nationale Bank van België.

Monument Assurance Belgium is een Belgische levensverzekeringsmaatschappij die onder toezicht staat van de Nationale Bank van België. MAB is lid van de Monument Re Group en heeft zich gevestigd als de toonaangevende consolidator van levensverzekerings- en pensioenportefeuilles in België.

Monument Re Limited is een herverzekeraar en verzekeringsholding voor levensverzekeringen met een bewezen staat van dienst in het verwerven van kapitaalintensieve Europese portefeuilles. Monument Re is aanwezig in Bermuda, dat net als Zwitserland onderworpen is aan eisen die vergelijkbaar zijn met Solvency II in Europa. De Monument Re Group is ook actief via haar dochterondernemingen in België, Ierland, het eiland Man, Guernsey en Luxemburg, met vestigingen in Spanje, Italië en Duitsland. Elke entiteit is onderworpen aan lokale regelgeving en Monument Re is onderworpen aan groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Voor nadere informatie:

Ga voor meer informatie naar onze website op www.monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies bij info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300

Check out our twitter: @NewsNovumpr