20:14 uur 04-01-2022

Monument Re voltooit overname variabele lijfrenteportefeuille van Athora Ireland plc

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat zijn Ierse dochteronderneming Monument Life Insurance DAC de overname heeft afgerond van de closed-block-portfolio van variabele lijfrentes over te nemen van Athora Ireland plc, een volledige dochteronderneming van Athora Holding Ltd. Het portfolio is in run-off sinds 2017. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

In overeenstemming met de goedkeuring van het Ierse Hooggerechtshof, is het portfolio overgeheveld naar Monument Life Insurance DAC met ongewijzigde algemene voorwaarden voor polishouders.

Over Monument Re en Monument Life Insurance

Monument Re Limited is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding met een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland, het eiland Man en Guernsey, met filialen in Spanje, Italië en Duitsland. Monument Re opereert als herverzekeraar en verwerver van vermogensintensieve Europese portefeuilles. Via deze strategie neemt Monument Re op eigendommen gebaseerde risico’s aan binnen zijn risicobehoefte en beheert het deze activiteiten of portfolio’s efficiënt.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Monument Life Insurance DAC is een Ierse verzekeringsmaatschappij die wordt gereguleerd door de Central Bank of Ireland en is voor 100% eigendom van Monument Re Limited.

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com of neem contact op met Fiona Davies op info@monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies

info@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr