18:08 uur 25-11-2021

Monument Re tekent overeenkomst voor verkoop Robein Leven N.V.

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat het, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, een overeenkomst is aangegaan om Robein Leven N.V. en zijn dochteronderneming Robein Effectendienstverlening (gezamenlijk ‘Robein’) te verkopen aan Chesnara plc via zijn bestaande in Nederland gevestigde platform, de Waard Group. Robein Leven is een in Nederland gevestigde gesloten levensverzekeraar met traditionele en gekoppelde spaarproducten, hypotheken en lijfrentes.

Zowel Monument Re als Chesnara zetten zich in voor het bieden van continuïteit van de dienstverlening tijdens de overgangsperiode en ondernemen alle noodzakelijke stappen om een naadloze overdracht voor polishouders en het personeel voor te bereiden.

De verandering van zeggenschap over het bedrijf zal plaatsvinden nadat aan de gebruikelijke overnamevoorwaarden is voldaan, waaronder het verkrijgen van de goedkeuringen van de regelgevende instanties.

Aperghis & Co trad op als financieel adviseur van Monument Re, waarbij Simmons en Simmons juridisch advies gaf.

Over Monument Re

Monument Re is een herverzekeraar en activa-consolidator met een bewezen staat van dienst in het verwerven en beheren van portfolio’s of directe verzekeraars in Europa. Monument Re is aanwezig in Bermuda, dat samen met Zwitserland volledige Solvency II-equivalentie heeft. De Monument Re Group is ook actief via haar dochterondernemingen in België, Nederland, Ierland, het eiland Man, Guernsey en Luxemburg, met vestigingen in Spanje, Italië en Duitsland.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com of neem contact op met Fiona Davies op info@monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies

info@monumentregroup.com.

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr