17:40 uur 21-02-2022

Monument Re koopt AME Life Lux S.A. van Covéa

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag bekendgemaakt dat hun dochteronderneming in Luxemburg, Monument Assurance Luxembourg S.A., de koop heeft afgerond van AME Life Lux S.A. (“AMELL”) van de Franse Mutual Insurance Group, Covéa, volgend op het ontvangen van goedkeuring van de toezichthouder, het Commissariat aux Assurances. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

AMELL is een gerenommeerde, in Luxemburg gevestigde, levensverzekeringsmaatschappij met marktaanwezigheid in Luxemburg en België. De transactie heeft geen impact op de polishouders van AMELL.

Monument Re Limited is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding met een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland, het eiland Man en Guernsey, met filialen in Spanje, Italië en Duitsland. Monument Re opereert als herverzekeraar en verwerver van vermogensintensieve Europese portefeuilles. Via deze strategie neemt Monument Re op eigendommen gebaseerde risico’s aan binnen zijn risicobehoefte en beheert het deze activiteiten of portfolio’s efficiënt.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Monument Assurance Luxembourg SA is een Luxemburgse verzekeringsmaatschappij met volledige vergunning en wordt gereguleerd door het Commissariat aux Assurances, met filialen in Spanje, Italië en Duitsland. De strategie van het bedrijf is om door middel van de overheveling van het portfolio of rechtstreekse aankoop oude gegarandeerde en gekoppelde portfolio’s te verwerven in Luxemburg, Italië en Spanje.

Bezoek voor meer informatie onze website www.monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies, +1(441) 400-9300

info@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr