10:57 uur 22-12-2021

Monument Re en AXA Belgium bereiken overeenstemming over de overdracht van een run-off levensverzekeringsportfolio

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Monument Re, via haar dochteronderneming Monument Assurance Belgium (MAB), en AXA Belgium hebben vandaag overeenstemming bereikt over de overdracht van een run-off levensverzekeringsportfolio met BEGAAP-bepalingen van EUR 2,6 miljard, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Koen Depaemelaere, CEO van Monument Assurance Belgium, zei:

“We zijn verheugd deze transactie aan te kondigen die de positie van Monument Assurance als leidende consolidator op de Belgische markt bevestigt. Het was een genoegen om met het team van AXA Belgium samen te werken. We kijken ernaar uit om de polishouders bij Monument te verwelkomen en willen van de gelegenheid gebruikmaken om hun te verzekeren van onze toewijding om de hoogwaardige service en veiligheid die ze bij AXA Belgium hebben genoten, te behouden.”

Manfred Maske, CEO van Monument Re Group en voorzitter van MAB, zei:

“Na de afronding van de deal met integrale vorige week, zijn we verheugd om deze transactie die perfect past in de consolidatiestrategie van Monument aan te kondigen en het bevestigt dat België een belangrijke doelmarkt voor ons is. Na eerdere overnames van zes andere Belgische portfolio’s zet deze transactie met AXA Belgium dat traject voort en bevestigt de positie van MAB als de leidende consolidator op de Belgische markt.”

Monumentenzorg België (MAB) is een Belgische levensverzekeringsmaatschappij die onder toezicht staat van de Nationale Bank van België. MAB is een lid van de Monument Re Group en heeft zich gevestigd als de toonaangevende consolidator van levensverzekerings- en pensioenportfolio’s in België.

Monument Re is een herverzekeraar en verzekeringsholding voor levensverzekeringen met een bewezen staat van dienst in het verwerven van kapitaalintensieve Europese portfolio’s. Monument Re is aanwezig in Bermuda, dat net als Zwitserland onderworpen is aan eisen die vergelijkbaar zijn met Solvency II in Europa. De Monument Re Group is ook actief via haar dochterondernemingen in België, Nederland, Ierland, het eiland Man, Guernsey en Luxemburg, met vestigingen in Spanje, Italië en Duitsland. Elke entiteit is onderworpen aan lokale regelgeving en Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Monument Re wordt ondersteund door hoogwaardige aandeelhouders, waaronder Hannover Re, ’s werelds derde grootste herverzekeraar, Enstar, de grootste non-life run-off consolidator in de sector genoteerd aan de Nasdaq, en E-L Financial, het moederbedrijf van de Canadese levensverzekeraar Empire Life.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor alle mediavragen stuurt u een e-mail naar: MAB@whyte.be (Célia Roger – 0478 82 74 70)

Check out our twitter: @NewsNovumpr