12:27 uur 07-05-2021

 Monument Assurance Belgium en Intégrale sluiten een overeenkomst die voorziet in de overdracht aan MAB van de gehele verzekeringsportefeuille van Intégrale en al haar personeel

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Monument Assurance Belgium (MAB) en Intégrale hebben een akkoord bereikt waarbij MAB de volledige verzekeringsportefeuille evenals het personeel van Intégrale zou overnemen. Deze overeenkomst volgt op een bindend bod van MAB, dat door de voorlopige bewindvoerders aangesteld door de Nationale Bank van België (NBB), als beste bod werd beschouwd voor de polishouders en het personeel van Intégrale. De transactie is onderworpen aan de definitieve goedkeuring door de NBB.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210507005272/nl/

Tijdens deze overgangsperiode zullen MAB en Intégrale alles in het werk stellen om een vlotte overdracht voor te bereiden voor polishouders, makelaars en personeel. Intussen zal het personeel van Intégrale zijn dienstverlening aan polishouders en makelaars voortzetten zoals voorheen.

Naast de overdracht van activa op het moment van de closing, zal MAB een tewerkstellingsgarantie van 18 maanden bieden aan alle werknemers en daarnaast een retentiebonus van 3 maanden om de continuïteit van de dienstverlening aan polishouders en makelaars te verzekeren tijdens de overgang naar en de integratie in MAB.

“Wij zijn verheugd dat wij deze overeenkomst hebben kunnen sluiten met Intégrale. De overname van de portefeuille van Intégrale stelt ons in staat een oplossing en garanties te bieden aan de polishouders en het personeel. Het past perfect in onze groeistrategie in België en versterkt onze positie als leidinggevende levensverzekeringsconsolidator,” zegt Koen Depaemelaere, CEO van MAB.

Deze overdracht kadert perfect in de bredere consolidatiestrategie van de groep Monument Re en we zijn dan ook zeer verheugd MAB te kunnen ondersteunen met deze oplossing voor Intégrale. Als de transactie de uiteindelijke goedkeuring zal gekregen hebben, zullen wij een aanzienlijke kapitaalinjectie doen in het bestaande kapitaal van MAB als bijkomende garantie voor polishouders en personeel. Wij kijken ernaar uit om het personeel van Intégrale te verwelkomen in de bredere Monument groep“, aldus Manfred Maske, CEO van de groep Monument Re.

Voor alle vragen van de media, gelieve een mail te sturen naar : MAB@whyte.be (Célia Roger – 0478 82 74 70)

Intégrale N.V. is een Belgische levensverzekeringsmaatschappij die groeps- en individuele aanvullende pensioenplannen aanbiedt. Zij biedt ook pensioenspaarplannen aan particulieren aan.

Monument Assurance Belgium (“MAB”) is een Belgische levensverzekeringsmaatschappij die onder toezicht staat van de Nationale Bank van België en erkend is door de FSMA. MAB maakt deel uit van de groep Monument Re en is uitgegroeid tot de leidinggevende consolidator van levensverzekerings- en pensioenportefeuilles in België.

MAB opereert vanuit zijn kantoren in Brussel en wordt geleid door Koen Depaemelaere, CEO.

Monument Re is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding met een bewezen staat van dienst op het gebied van de verwerving van vermogensintensieve Europese portefeuilles. Monument Re is aanwezig in Bermuda, die net zoals Zwitserland volledig voldoen aan de Solvency II-vereisten. De groep Monument Re is ook actief via haar dochterondernemingen in België, Nederland, Ierland, het eiland Man, Guernsey en Luxemburg, met filialen in Spanje, Italië en Duitsland. Elke entiteit is onderworpen aan lokale regelgeving. Monument Re staat onder groepstoezicht van de Monetaire Autoriteit van Bermuda.

De aandeelhouders van Monument Re zijn onder andere Hannover Re, ‘s werelds op twee na grootste herverzekeraar, het op Nasdaq genoteerde Enstar, de grootste consolidator van schadeverzekeringen in de sector, en E-L Financial, de moedermaatschappij van de Canadese levensverzekeraar Empire Life.

Contacts

Célia Roger – 0478 82 74 70

MAB@whyte.be

Check out our twitter: @NewsNovumpr