13:12 uur 16-12-2021

Monument Re voltooit de overname van de verzekeringsportefeuille van verzekeringsmaatschappij Integrale

Brussel–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft via haar dochter Monument Assurance Belgium (MAB) de Closing van de overname van de volledige verzekeringsportefeuille en het personeel van Integrale afgerond. Daarmee zijn alle randvoorwaarden voor het sluiten van deze transactie vervuld. Deze overname, die perfect past in de groeistrategie van Monument Re, is goed nieuws voor de verzekerden die zullen kunnen genieten van de continuïteit van de professionele dienstverlening. Het personeel van Integrale zal overgaan naar de Monument Groep en zal kunnen genieten van de voordelen verbonden aan een groeiende verzekeringsmaatschappij in België en daarbuiten.

Op 15 december voltooide Monument Re de Closing van de overname van de volledige verzekeringsportefeuille en het personeel van Integrale. Dit betekent dat de relevante activa en passiva van de balans van Integrale zijn overgedragen aan Monument Re’s Belgische dochter MAB. Dit is uitstekend nieuws voor zowel de polishouders die nu verzekerd zijn bij MAB als voor het personeel van Integrale waarvan de werkgelegenheid gewaarborgd is. Het personeel zal zijn klanten vanuit Luik kunnen blijven bedienen.

Met zijn grondige kennis van de verzekeringsmarkt zal Monument Re de activiteiten van de Groep verder uitbreiden, vooral in België. MAB wordt in België geleid door Koen Depaemelaere, CEO.

Wij zijn verheugd dat wij aan alle voorwaarden hebben kunnen voldoen om deze overname tot een goed einde te brengen. Met deze portefeuilleoverdracht hebben wij een oplossing gecreëerd voor de verzekeringnemers door de nodige garanties te bieden en voor het personeel door bescherming en continuïteit van de activiteiten te waarborgen. Deze transactie ligt volledig in lijn met onze groeistrategie in België en versterkt onze positie als toonaangevende levensverzekeringsconsolidator,” zegt Koen Depaemelaere, CEO van MAB.

Manfred Maske, CEO van de Groep Monument Re voegt hieraan toe :”Deze overdracht past perfect in de bredere consolidatiestrategie van Monument Re. Wij zijn dan ook zeer verheugd om onze nieuwe collega’s in de bredere Monument Re Groep te verwelkomen“.

Monument Assurance Belgium (“MAB”) is een Belgische levensverzekeringsmaatschappij die onder toezicht staat van de Nationale Bank van België. MAB maakt deel uit van de Groep Monument Re en is uitgegroeid tot de leidinggevende consolidator van levensverzekerings- en pensioenportefeuilles in België.

Monument Re is een levensverzekeringsherverzekeraar en verzekeringsholding met een bewezen staat van dienst in het verwerven van kapitaalintensieve Europese portefeuilles. Monument Re is gevestigd in Bermuda, dat een wettelijk solvabiliteitskader heeft dat door de Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen (“EIOPA”) gelijkwaardig wordt geacht aan Solvency II in Europa. De Monument Re Group is ook actief via haar dochterondernemingen in België, Ierland, het eiland Man, Guernsey, en Luxemburg, met filialen in Spanje, Italië, en Duitsland. Elke entiteit is onderworpen aan lokale regelgeving. Monument Re staat onder groepstoezicht van de Monetaire Autoriteit van Bermuda.

Monument Re wordt gesteund door belangrijke aandeelhouders waaronder Hannover Re, ‘s werelds op twee na grootste herverzekeraar, het op Nasdaq genoteerde Enstar, de grootste consolidator van schadeverzekeringen in de sector, en E-L Financial, de moedermaatschappij van de Canadese levensverzekeraar Empire Life.

Contacts

Voor alle vragen van de media, gelieve een mail te sturen naar : MAB@whyte.be (Célia Roger – 0478 82 74 70)

Check out our twitter: @NewsNovumpr