23:24 uur 06-09-2022

Alira Health breidt Noord-Amerikaanse mogelijkheden uit met de overname van Artisan Healthcare Consulting

Uitbreiding van de sterke wereldwijde adviesdiensten van het bedrijf

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health, een patiëntgericht, wereldwijd gezondheidsadviesbureau op het gebied van klinisch onderzoek en technologie, heeft de overname aangekondigd van Artisan Healthcare Consulting, een in de VS gevestigd adviesbureau dat strategische inzichten levert aan bedrijven in de gezondheidszorg. Artisan bedient 12 van de top 15 farmaceutische bedrijven in de VS, ondersteunt de C-suite van toonaangevende biotechnologiebedrijven en heeft diepgaande expertise in meer dan 30 therapeutische gebieden.

De overname van Artisan betekent een versterking en uitbreiding van de adviespraktijken van Alira Health op het gebied van markttoegang en managementconsulting in Noord-Amerika en wereldwijd. Klanten van Alira Health en Artisan Healthcare Consulting hebben nu toegang tot het volledige adviesaanbod van beide bedrijven. Klanten van Alira Health kunnen gebruikmaken van de diepgaande expertise van Artisan op het gebied van merkstrategie en -analyse, differentiatie van nieuwe producten, toegang tot de Amerikaanse markt, go-to-launch-strategieën en productlevenscyclusbeheer. Klanten van Artisan Healthcare Consulting kunnen profiteren van de klinische activiteiten, het bewijsmateriaal uit de praktijk en het patiëntgerichte technologie-aanbod van Alira Health, waaronder gedecentraliseerde klinische onderzoeken (DCT), patiëntondersteuningsprogramma’s (PSP) en digitale therapieën (DTx).

“Artisan Healthcare Consulting wordt erkend voor het leveren van het hoogste niveau van strategische en kwantitatieve analyse om leiders in de gezondheidszorg te helpen beslissend te handelen in hun hele bedrijf,” aldus Jean-Francois Ricci, Chief Access Officer bij Alira Health. “Het leiderschap van Artisan Healthcare Consulting heeft tientallen jaren ervaring als langetermijnpartner voor leidinggevenden in de gezondheidszorg. We heten ze welkom bij het Alira Health-team.”

“We zijn verheugd om ons te voegen bij een bedrijf met zo’n brede en complementaire reeks capaciteiten,” verklaarde Bob Delise, CEO en oprichter van Artisan Healthcare Consulting. “Het doet ons genoegen met onze nieuwe collega’s samen te werken, en we hebben nu toegang tot een internationaal team van strategen en experts die onze klanten kunnen helpen slagen. Wij omarmen de missie van Alira Health om de gezondheidszorg te vermenselijken en kijken ernaar uit om al onze klanten nieuwe mogelijkheden te bieden.”

Artisan Healthcare Consulting-partners Bob Delise, Brad Ship en Greg Wolfe zullen toetreden tot het wereldwijde adviesteam van Alira Health terwijl ze blijven werken met hun langetermijnklanten.

Over Artisan Healthcare Consulting, Inc.:

Artisan Healthcare Consulting Inc. werd in 2009 opgericht vanuit het principe dat uitstekende klantenservice een geweldig adviesbureau onderscheidt van een goed bedrijf. Artisan geeft strategisch en analytisch advies aan een brede verscheidenheid aan bedrijven in de gezondheidszorg. Artisan is werkzaam in de hele biofarmaceutische industrie om klanten te helpen bij het aansturen van opkomende therapieën door middel van klinische ontwikkeling, deze met succes te lanceren en het succes te stimuleren gedurende de hele levenscyclus van hun producten.

Artisan Healthcare Consulting is gevestigd in Waltham, Massachusetts.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal patiëntgericht, wereldwijd gezondheidsadviesbureau op het gebied van klinisch onderzoek en technologie, met als missie het humaniseren van de gezondheidszorg. We werken samen met organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen die op zoek zijn naar ondersteuning tijdens hun volledige levenscyclus van oplossingen. Van ontwikkeling tot medische zorg, we vullen de expertise van onze klanten aan met een volledig spectrum aan diensten, waaronder onderzoeks- en klinische ontwikkelingsoplossingen, door technologie aangedreven advies en bewijsmateriaal uit de praktijk.

Ons geïntegreerde en multidisciplinaire team van meer dan 600 wetenschappers, strategen, economen, clinici en biostatistici werkt samen in onze Noord-Amerikaanse, Europese en Aziatische kantoren en adviseert 80% van de top 50% van MedTech-bedrijven en 75% van de top 50% van farmaceutische bedrijven.

Meer informatie op https://alirahealth.com/. Volg Alira Health op Twitter (@AliraHealth) op https://twitter.com/alirahealth en op LinkedIn via https://www.linkedin.com/company/alira-health/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Corporate
Susan Irving

Vice President Global Marketing

Susan.irving@alirahealth.com

Media
David Schull

President, Russo Partners LLC

David.schull@russopartnersllc.com

Olipriya Das

Senior Account Executive, Russo Partners LLC

Olipriya.das@russopartnersllc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr