20:22 uur 16-11-2021

Alira Health breidt zijn platform voor digitale gezondheidszorg verder uit met de overname van Patchai

Deze transactie versterkt de toewijding van Alira Health om de gezondheidszorg te vermenselijken

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (http://www.alirahealth.com/), een wereldwijd gezondheidsadviesbureau, heeft aangekondigd dat het Patchai heeft overgenomen, een digitaal gezondheidstechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Italië. Patchai biedt intelligente digitale gezondheidsoplossingen die patiënten betrokken houden en ondersteuning bieden bij klinisch onderzoek en zorgtrajecten, waardoor een beter zelfbeheer van hun gezondheidstoestand mogelijk wordt, de naleving van studieprotocollen en zorgplannen wordt verbeterd, terwijl de zorgverlening voor clinici wordt vergemakkelijkt met robuuste realtime gegevens. De Co-PRO®-suite van technologieën van Patchai personaliseert de patiëntervaring en zorgt voor een hoge patiënttevredenheid en retentie in gedecentraliseerde klinische onderzoeken. Dit is de tweede acquisitie van Alira Health op het gebied van digitale gezondheidszorg, waarmee het bedrijf zich snel verder uitbreidt naar patiëntgerichte, op technologie gebaseerde oplossingen voor zorgverleners, betalers en leveranciers.

“Alira Health investeert fors in het gebruik van technologie om de betrokkenheid van patiënten te vergroten, klinische onderzoeken te verbeteren en waardevol bewijsmateriaal uit de praktijk te verzamelen en toe te passen. We zijn toegewijd aan het humaniseren van de gezondheidszorg door middel van innovatieve, patiëntgerichte technologische oplossingen. Onze overname van Patchai is een strategische stap in het realiseren van onze visie om de marktleider te zijn op het gebied van technologie die wordt gebruikt voor het verzamelen van patiëntgegevens in praktijkstudies,” aldus Gabriele Brambilla, medeoprichter en CEO van Alira Health.

“Het is de missie van Patchai om de biowetenschappen vooruit te helpen met intelligente en mensgerichte oplossingen teneinde de positieve impact die biofarmaceutische bedrijven, gezondheidswerkers en patiënten hebben op de toekomst van gezondheidssystemen te kanaliseren en te vergroten,” stelde Alessandro Monterosso, medeoprichter en CEO van Patchai. “We zijn zeer verheugd om ons te voegen bij Alira Health en deel uit te maken van hun missie om de gezondheidszorg wereldwijd te transformeren door patiënten bij elke stap van hun traject te betrekken.”

Patchai heeft een intelligent platform ontwikkeld dat een empathische virtuele metgezel omvat om gepersonaliseerde, mensgerichte interacties aan patiënten te leveren en praktijkgegevens te verzamelen in realtime. Voorlopige gegevens over patiënten die de Patchai-technologie gebruiken, laten zien dat patiënten zich aan het protocol houden tot 95% – aanzienlijk hoger dan andere digitale oplossingen die momenteel op de markt zijn en tot negen keer hoger dan op papier gebaseerde oplossingen. Patchai werd versneld door Plug and Play Tech Center in Silicon Valley en was finalist bij de Catapult Awards, een van de vlaggenschipprogramma’s van EIT Health. Het bedrijf, nu onderdeel van Alira Health, zal zijn technologieën blijven ontwikkelen om te voorzien in schaalbare en modulaire oplossingen voor gedecentraliseerd klinisch onderzoek en virtuele standaardzorg.

Over Patchai

Patchai werd opgericht in 2018 en heeft als visie om klinisch onderzoek en routinematige zorg aantrekkelijker, slimmer en toegankelijker te maken om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. Patchai ontwikkelde een intelligent platform voor patiëntbetrokkenheid en realtime gegevensvastlegging in gedecentraliseerd klinisch onderzoek en standaardzorg. Het stelt klinisch onderzoek en de standaard klinische praktijk in staat om menselijker, meer verbonden en gestroomlijnder te worden. In 2021 is Patchai door The Medical Futurist Institute opgenomen in de Global Top 100 Digital Health Companies.

Ga voor meer informatie naar www.patchai.io.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal patiëntgericht en technologisch adviesbureau dat vooroploopt bij de transformatie van de gezondheidszorg. We leveren een reeks geïntegreerde services die bedoeld zijn om bedrijven binnen de gezondheidszorg en levenswetenschappen te helpen bij het vernieuwen en groeien van de levenscyclus van hun oplossingen.

Alira Health werd opgericht in 1999 en is gevestigd in Framingham, MA, VS. Alira Health heeft kantoren in San Francisco, CA, VS; Parijs, Frankrijk; Barcelona, Spanje; München, Duitsland; Milaan, Bologna en Verona, Italië; Bazel, Zwitserland; en Cambridge, VK.

Lees meer op www.alirahealth.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Susan Irving

Vice President Global Marketing

Susan.irving@alirahealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr