07:59 uur 13-04-2022

Alira Health versterkt klinische activiteiten met de overname van Sourcia

 Een aanvulling op de gevestigde klinische activiteiten van Alira Health in de VS en de EU in het Middellandse Zeegebied met een sterke Centraal-Europese aanwezigheid

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health, een wereldwijd advies- en technologiebedrijf op het gebied van gezondheidszorg, heeft aangekondigd dat het een full-service Contract Research Organization (CRO), Sourcia, heeft verworven die diensten levert voor klinische Fase I- t/m Fase IV-onderzoeken met een focus op biotech, medische apparaten en digitale therapieën. Sourcia, opgericht in 2012, is gevestigd in Europa, met het hoofdkantoor in Zevenbergen, Nederland, en operationele kantoren in München, Duitsland en Wenen, Oostenrijk.

“De toenemende behoefte aan tijdbesparende en kosteneffectieve medicijnontwikkeling stimuleert de vraag naar CRO-diensten. Wij zijn van mening dat het geïntegreerde outsourcingmodel van Sourcia bijzonder geschikt is voor de behoeften van de huidige markt,” aldus Benjamin Chambon, Chief Commercial Officer van Alira Health. “Sourcia is een gevestigde speler op de Europese CRO-markt met een zeer ervaren leiderschapsteam en een sterke reputatie in de VC-gemeenschap, te danken aan een patroon van innovatie. We zijn ongelooflijk vereerd hen te mogen verwelkomen bij Alira Health.”

“Sourcia’s unieke geïntegreerde outsourcingmodel stelt biotech- en MedTech-klanten in staat klinische proeven te beheren met het hoogste niveau van effectiviteit, efficiëntie en vertrouwen,” stelde Verena Koepke, Managing Partner van Sourcia. “We zijn zeer verheugd om deel uit te maken van Alira Health en onze mogelijkheden van full-service klinisch werk uit te breiden. Het brede scala aan technisch ondersteunde overleg- en adviesdiensten van Alira Health, aangevuld met haar missie om de gezondheidszorg te vermenselijken, geven de richting van onze industrie aan.”

Over Sourcia:

Sourcia, opgericht in 2012, is een contractonderzoeksorganisatie die zich specifiek richt op het leveren van klinische onderzoeksdiensten voor klinische Fase I t/m Fase IV- / pre- en post-CE-markering-gerelateerde studies. Sourcia is gevestigd in Europa met het hoofdkantoor in Zevenbergen, Nederland, en heeft operationele kantoren in München, Duitsland en Wenen, Oostenrijk. Het doel van Sourcia is om zich te concentreren op kleine tot middelgrote biotech- en medische apparatuurbedrijven in Europa. Het team heeft jarenlange praktische ervaring en zal zijn klanten ondersteunen op weg naar succes door de beste onpartijdige outsourcingoplossing voor hen en hun bedrijf te vinden.

www.sourcia.eu.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal patiënt- en technologie-geörienteerd adviesbureau dat als missie heeft de gezondheidszorg menselijker te maken. Wij werken samen met organisaties in de gezondheidszorg en levenswetenschappen die ondersteuning zoeken voor de gehele levenscyclus van hun oplossingen. Van ontwikkeling tot medische zorg, wij vullen de expertise van onze klanten aan met een volledig spectrum van diensten, waaronder oplossingen voor onderzoek en klinische ontwikkeling, door technologie ondersteund advies, en praktijkgegevens.

Ons geïntegreerde en multidisciplinaire team van meer dan 500 wetenschappers, strategen, economen, clinici en biostatistici werkt samen in onze Noord-Amerikaanse, Europese en Aziatische kantoren en adviseert 80% van de top 50% van MedTech-bedrijven en 75% van de top 50% van farmaceutische bedrijven.

Meer informatie op https://alirahealth.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Corporate

Susan Irving

Vice President Global Marketing

Susan.irving@alirahealth.com

Media
David Schull

President, Russo Partners LLC

David.schull@russopartnersllc.com

Olipriya Das

Senior Account Executive, Russo Partners LLC

Olipriya.das@russopartnersllc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr