03:59 uur 12-05-2022

 Alira Health verwerft RedCrow, een equity-crowdfundingplatform voor startups in de gezondheidszorg

 Integratie van RedCrow versterkt de missie van Alira Health om de gezondheidszorg te humaniseren door het grote publiek in staat te stellen te investeren in opkomende particuliere medische bedrijven

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (www.alirahealth.com, een wereldwijd advies- en technologiebedrijf in de gezondheidszorg, heeft vandaag de overname aangekondigd van RedCrow, een alternatief investeringsplatform dat individuele investeerders gemakkelijke toegang biedt tot door experts gescreende startups in de gezondheidszorg. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

RedCrow werd in 2016 gelanceerd door Brian Smith, een voormalig financieel adviseur van Morgan Stanley, en Jerry Harrison, een ondernemer en lid van de Rock and Roll Hall of Fame met Talking Heads. RedCrow ontsluit de ‘wijsheid van de menigte’ om bedrijven te helpen vinden die resoneren met een publiek dat niet alleen een product gebruikt, maar ook investeert in en een rendement realiseert via het bedrijf dat dat product heeft uitgevonden. Deze acquisitie vergroot het vermogen van Alira Health om samen te werken met patiënten gedurende de hele levenscyclus, van de ontwikkeling van geneesmiddelen en apparaten tot in de financieringsfase voor oplossingen voor farmaceutische, MedTech-en gezondheidszorgdiensten in de beginfase.

“Uit persoonlijke ervaring erkennen de oprichters van RedCrow dat niet elk medicijn of apparaat de juiste investering krijgt,” aldus Gabriele Brambilla, CEO en oprichter van Alira Health. “Door de manier waarop bedrijven die in de beginfase zijn worden gefinancierd opnieuw uit te vinden en te democratiseren, helpt RedCrow meer oplossingen voor de gezondheidszorg op de markt te komen die het leven van patiënten kunnen redden. Alira Health werkt al samen met patiënten gedurende de hele ontwikkelingscyclus. Met RedCrow kunnen we nu patiënten, hun zorgkringen en andere investeerders betrekken bij de financieringsfase voor nieuwe producten die ook hun zorgresultaten kunnen verbeteren.”

Brian Smith van RedCrow voegde toe: “We hebben RedCrow opgericht met de overtuiging dat investeren in de gezondheidszorg directer, transparanter en toegankelijker moet zijn, en dat patiënten en hun familieleden moeten kunnen helpen bij het financieren van toekomstige ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op hun eigen zorg. We omarmen de missie van Alira Health om de gezondheidszorg te humaniseren en zien ons platform als een natuurlijke uitbreiding van het bedrijfsmodel van Alira Health. Tegelijkertijd kunnen beginnende bedrijven op het RedCrow-platform profiteren van de breedte van het uitgebreide dienstenaanbod van Alira Health.”

Sinds de oprichting heeft RedCrow meer dan 250 fondsenwervingen op de markt gebracht voor in totaal $ 250 miljoen. Recente succesverhalen zijn onder meer HeartBeam (NASDAQ: BEAT), Sen Jam Pharmaceutical, Activ Surgical en Centerline Biomedical.

Over RedCrow

RedCrow, met hoofdkantoor in Mill Valley, Californië, is opgericht vanwege de Jobs Act van 2012 en is een direct investerings- en marketingplatform voor innovatie in de gezondheidszorg, dat gecureerde investeringsvooruitzichten voor alle investeerders biedt. RedCrow maakt gebruik van beide industrie-experts om uitgebreide analyses te geven van startups in de gezondheidszorg, waardoor het een breed scala aan investeerders in staat stelt om bij te dragen aan het slagen van innovatie in de gezondheidszorg. Wanneer een startup zich voegt bij RedCrow, wordt het uitgerust met de tools die het nodig heeft, zoals virtuele deal rooms, om het bedrijf en de investeringsmogelijkheden op de markt te brengen. RedCrow maakt gebruik van de kennis van zijn adviesraad, die bestaat uit financiële, wetenschappelijke en medische professionals, samen met zijn online gemeenschap van investeerders, zorgprofessionals en patiënten om innovatieve bedrijven te identificeren en te ondersteunen.

Ga voor meer informatie naar https://www.redcrow.com/home/what-we-do.html. Volg RedCrow op Twitter (@RedCrowCrowd) op https://twitter.com/RedCrowCrowd en LinkedIn op https://www.linkedin.com/company/redcrow-crowd/.

Over Alira Health

Alira Health is een internationaal patiëntgericht en technologisch adviesbureau met als missie het humaniseren van de gezondheidszorg. We werken samen met organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen die op zoek zijn naar ondersteuning tijdens hun volledige levenscyclus van oplossingen. Van ontwikkeling tot medische zorg, we vullen de expertise van onze klanten aan met een volledig spectrum van diensten, waaronder onderzoeks- en klinische ontwikkelingsoplossingen, door technologie aangedreven advies en praktijkgericht bewijs.

Ons geïntegreerde en multidisciplinaire team van meer dan 500 wetenschappers, strategen, economen, clinici en biostatistici werkt samen in onze Noord-Amerikaanse, Europese en Aziatische kantoren en adviseert 80% van de top 50% van MedTech-bedrijven en 75% van de top 50% van farmaceutische bedrijven.

Ga voor meer informatie naar https://alirahealth.com/. Volg Alira Health op Twitter (@AliraHealth) op https://twitter.com/alirahealth en LinkedIn op https://www.linkedin.com/company/alira-health/.

Contacts

Corporate
Susan Irving

Vice President Global Marketing

susan.irving@alirahealth.com

Media
David Schull

President, Russo Partners LLC

david.schull@russopartnersllc.com

Olipriya Das

Senior Account Executive, Russo Partners LLC

olipriya.das@russopartnersllc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr