19:52 uur 25-01-2022

Alira Health breidt zijn digitale gezondheidszorgportfolio uit met de overname van Self Care Catalysts

Hiermee zet Alira Health zich nog sterker in om patiënten meer mogelijkheden te geven in hun zorgtraject

FRAMINGHAM, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (www.alirahealth.com), een wereldwijd advies- en technologiebedrijf voor de gezondheidszorg, heeft aangekondigd dat het Self Care Catalysts, Inc. heeft overgenomen, een digitaal gezondheidszorgbedrijf met hoofdkantoor in Toronto, Canada. Self Care Catalysts richt zich op patiënten en plaatst hen in het middelpunt van menselijke netwerken, technologie en wetenschap. Het digitale gezondheidsplatform van Self Care Catalysts, Health Storylines™, helpt patiënten een gedetailleerd inzicht te krijgen in hun gezondheidstraject, dat loopt zolang zij hun aandoeningen laten behandelen en waaruit gaandeweg klinische en praktijkgegevens (‘real-world evidence’, RWE) ontstaan. Met Health Storylines kunnen meer dan 120.000 patiënten actieve, geïnformeerde eigenaren worden van hun zorggegevens, op meer dan dertig grote therapeutische gebieden. Dit is de derde patiëntgerichte overname op het gebied van digitale gezondheid van Alira Health in de afgelopen vier maanden en de eerste in Noord-Amerika.

“Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om patiënten en hun zorgverleners de mogelijkheid te bieden hun eigen zorgtraject in kaart te brengen. Self Care Catalysts ontleent zijn succes aan het centraal stellen van de patiënt en vervolgens uitbreiden van het platform om farmaceutische, biotech- en medtech-klanten te helpen bij het stroomlijnen van hun inspanningen om nieuwe geneesmiddelen en apparaten op de markt te brengen via rechtstreekse toegang voor patiënten tot gedecentraliseerd klinisch onderzoek (DCT) en praktijkgegevens (RWE),” aldus Gabriele Brambilla, medeoprichter en CEO van Alira Health. “De overname van Self Care Catalysts is een strategische aanvulling op ons groeiende wereldwijde portfolio van patiëntgerichte technologieën, waardoor Alira Health een toonaangevende speler wordt in Noord-Amerika en Europa op het gebied van DCT- en patiëntgerichte RWE-oplossingen, met meer dan 150 studies in samenwerking met meer dan 250.000 patiënten.”

“Health Storylines helpt patiënten hun zorgtraject inzichtelijk te maken door middel van relevante gegevens waarvan zij de eigenaar zijn en die zij beheren. Patiënten kiezen ervoor om hun gegevens te doneren of te delen voor een goed doel, of het nu gaat om klinisch onderzoek, het informeren van beleidsmakers, het zoeken van hulp bij hun zorgverleners met holistische gegevens voor een betere behandelplanning, of gewoon voor hun eigen gemoedsrust,” aldus Grace Almendras-Castillo, oprichter en CEO van Self Care Catalysts. “Wij delen de missie van Alira Health om de gezondheidszorg te vermenselijken en zijn blij deel te kunnen uitmaken van een bedrijf dat op het punt staat om de gezondheidszorg te transformeren.”

De medeoprichters van Self Care Catalysts, Grace Almendras-Castillo en Jared Adams, zullen bij Alira Health een leidende rol gaan spelen bij het ontwikkelen van digitale oplossingen voor de gezondheid van patiënten en consumenten in Noord-Amerika.

Over Self Care Catalysts

Self Care Catalysts is een bedrijf dat door patiënten beheerde klinische en praktijkgegevens analyseert en in digitale vorm aanbiedt, als informatiebron voor zorgmanagement, behandelbeslissingen, productlevenscyclusbeheer en interventies voor gedragsverandering. Meer informatie is te vinden op https://www.selfcarecatalysts.com en https://www.healthstorylinescreator.com.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal patiënt- en technologie-geörienteerd adviesbureau dat als missie heeft de gezondheidszorg menselijker te maken. Wij werken samen met organisaties in de gezondheidszorg en levenswetenschappen die ondersteuning zoeken voor de gehele levenscyclus van hun oplossingen. Van ontwikkeling tot medische zorg, wij vullen de expertise van onze klanten aan met een volledig spectrum van diensten, waaronder oplossingen voor onderzoek en klinische ontwikkeling, door technologie ondersteund advies, en praktijkgegevens.

Ons geïntegreerde en multidisciplinaire team van meer dan 500 wetenschappers, strategen, economen, clinici en biostatistici werkt samen in onze kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië en adviseert 80% van de top 50% van de medtech-bedrijven en 50% van de top 50% van de farmaceutische bedrijven.

Ga voor meer informatie naar https://www.alirahealth.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Susan Irving

Vice President of Global Marketing

Susan.irving@alirahealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr