17:55 uur 13-01-2022

Alira Health haalt 40 miljoen dollar extra financiering binnen, geleid door Creadev

Deze investering versnelt het plan van Alira Health om technologie-geörienteerde oplossingen voor de gezondheidszorg te leveren waarbij de patiënt centraal staat.

FRAMINGHAM, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (www.alirahealth.com), een wereldwijd technologie-geörienteerd adviesbureau voor de gezondheidszorg, kondigde vandaag de afronding aan van een aandelenfinanciering waarbij het een bruto-opbrengst van US$ 40 miljoen heeft opgehaald. Alira Health is van plan de fondsen te gebruiken om te investeren in oplossingen waarbij patiënten actief worden betrokken bij de levering van diensten voor zorgverleners, betalende partijen en leveranciers. De financiering werd verstrekt door belangrijke bestaande investeerders van Creadev, een evergreen investeringsmaatschappij die wordt gesteund door de familie Mulliez uit Frankrijk.

“Alira Health heeft als missie de gezondheidszorg menselijker te maken. We zijn erg blij met de steun van onze investeerders die onze visie delen om patiënten centraal te stellen in de transformatie en innovatie van de gezondheidszorg”, aldus Gabriele Brambilla, CEO en mede-oprichter van Alira Health. “Deze investering plaatst ons in een marktleidende positie voor het leveren van diensten met behulp van gegevens die rechtstreeks van patiënten worden verzameld op digitale gezondheidsplatforms. Onze klanten zullen een duidelijk voordeel hebben bij het ontwikkelen en commercialiseren van producten door gebruik te maken van door patiënten geleverde gegevens als informatiebron voor elke fase van hun productlevenscyclus.”

“We blijven onder de indruk van de strategie en groei van Alira Health,” aldus Yohann Gbahoué, Healthcare Managing Director bij Creadev. “De visie van Alira Health op patiëntgerichte innovatie in de gezondheidszorg, gekoppeld aan hun vermogen om deze belofte waar te maken, is werkelijk revolutionair. We feliciteren Alira Health voor zijn transformatiegerichte overnames en kijken ernaar uit om de organische en niet-organische groei van het bedrijf te ondersteunen.”

Over Creadev:

Creadev is een evergreen investeringsmaatschappij die wereldwijd opereert en gecontroleerd wordt door de familie Mulliez, oprichters van een van de grootste Business to Consumer-retailplatforms ter wereld. Creadev zet zich in voor langdurige samenwerking met innovatieve, gepassioneerde en op het menselijke aspect gerichte ondernemers die zich concentreren op het creëren van wijdverbreide toegang tot essentiële goederen en diensten zoals gezondheidszorg, duurzame consumptie en voedsel. Creadev, dat gevestigd is in Parijs en kantoren heeft in New York, Shanghai en Nairobi, investeert in bedrijven die goed gepositioneerd zijn om te groeien en wereldwijde leiders te worden in hun respectievelijke sectoren. Creadev werd opgericht in 2002 en heeft meer dan € 1,8 miljard geïnvesteerd in bedrijven in verschillende fasen, van durfkapitaal tot groeikapitaal en buy-out.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal patiënt- en technologie-geörienteerd adviesbureau dat als missie heeft de gezondheidszorg menselijker te maken. Wij werken samen met organisaties in de gezondheidszorg en levenswetenschappen die ondersteuning zoeken voor de gehele levenscyclus van hun oplossingen. Van ontwikkeling tot medische zorg, wij vullen de expertise van onze klanten aan met een volledig spectrum van diensten, waaronder oplossingen voor onderzoek en klinische ontwikkeling, door technologie ondersteund advies, en praktijkgegevens.

Ons geïntegreerde en multidisciplinaire team van meer dan 500 wetenschappers, strategen, economen, clinici en biostatistici werkt samen in onze kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië en adviseert 80% van de top 50% van de medtech-bedrijven en 50% van de top 50% van de farmaceutische bedrijven.

Meer informatie treft u op https://www.alirahealth.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Susan Irving

Vice President of Global Marketing

Susan.irving@alirahealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr