20:07 uur 12-04-2021

Alira Health versterkt zijn groeistrategie met een financiering van $ 35 miljoen, geleid door Creadev

Het partnerschap van het bedrijf met industriële familie-investeerders, geleid door de investeringsarm van de familie Mulliez, zal de groei versnellen en de ontwikkeling van technologie en op oplossingen gebaseerde diensten stimuleren.

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (www.alirahealth.com), een toonaangevend internationaal adviesbureau dat zich toelegt op het bevorderen van gezondheidszorg en biowetenschappen, heeft aangekondigd dat het een aandelenfinanciering van $ 35 miljoen heeft afgesloten onder leiding van Creadev, een evergreen investeringsmaatschappij die wordt gesteund door de familie Mulliez. Deze nieuwe samenwerking zal de groeistrategie van het bedrijf helpen versnellen, gericht op het samenvoegen van de ontwikkeling van farmaceutische, medische en digitale technologieën met medische zorg door middel van een patiëntgerichte benadering.

“Ik wil ons team van investeerders bedanken voor hun deelname aan onze missie om de transformatie van de gezondheidszorg mogelijk te maken. Hun investering stelt ons in staat om de manier waarop adviesdiensten voor biowetenschappen worden geleverd te veranderen,” aldus Gabriele Brambilla, Chief Executive Officer en medeoprichter van Alira Health. “We bouwen een krachtig continuüm van diensten op dat zich uitstrekt over de ontwikkelingslevenscyclus van producten en oplossingen, ondersteund door de recente toevoegingen van onze praktijken op het gebied van patiëntbetrokkenheid, op de werkelijkheid gebaseerd bewijsmateriaal en geavanceerde analyse. Met deze financiering kunnen we de wetenschap en strategie van de gezondheidszorg bij onze klanten bevorderen en uiteindelijk de resultaten voor de patiënt verbeteren.”

“We waren op zoek naar investeerders die de waarde van onze missie zouden erkennen, nieuwe perspectieven zouden inbrengen voor onze aanpak en met ons zouden samenwerken voor een ambitieus langetermijnplan voor innovatieve en wereldwijde groei. We zijn vereerd dat Creadev, samen met twee andere industriële biowetenschappelijke families, ervoor heeft gekozen om zich bij Alira Health te voegen en ons leiderschap en onze visie te ondersteunen,” stelde Benjamin Chambon, Chief Commercial Officer en medeoprichter van Alira Health.

“Het Creadev-team is er trots op om samen te werken met Alira Health,” verklaarde Yohann Gbahoué, Executive Director, Creadev. “De benadering van Alira Health ten aanzien van gezondheidszorgadvies is baanbrekend en we zien de impact van hun werk op de resultaten voor patiënten toenemen naarmate het bedrijf doorgaat met het implementeren van hun strategische visie. Samen met het gehele beleggingsteam willen ook wij Gabriele en het bedrijf feliciteren en kijken ernaar uit om hun toekomstige groei te ondersteunen.”

De groep nieuwe investeerders krijgt een minderheidsbelang in Alira Health. Deze ondersteuning stelt het bedrijf in staat om de ontwikkeling van hun op technologie gebaseerde diensten te versnellen en de anorganische groeistrategie van het bedrijf in de VS en de EU te stimuleren.

Adviseurs van Creadev: Finance & Tax (Alvarez & Marsal), Legal (King & Spalding), IT/Data (Z Consulting), HR (Selescope)

Adviseurs van Alira Health: Equiteq vertegenwoordigde Alira Health bij de transactie

Over Creadev:

Creadev is een evergreen investeringsmaatschappij die wereldwijd opereert en gecontroleerd wordt door de familie Mulliez, oprichters van een van de grootste Business to Consumer-retailplatforms ter wereld. Creadev zet zich in voor langdurige samenwerking met innovatieve, gepassioneerde en op het menselijke aspect gerichte ondernemers die zich concentreren op het creëren van wijdverbreide toegang tot essentiële goederen en diensten zoals gezondheidszorg, duurzame consumptie en voedsel. Creadev, dat gevestigd is in Parijs en kantoren heeft in New York, Shanghai en Nairobi, investeert in bedrijven die goed gepositioneerd zijn om te groeien en wereldwijde leiders te worden in hun respectievelijke sectoren. Creadev werd opgericht in 2002 en heeft meer dan € 1,8 miljard geïnvesteerd in bedrijven in verschillende fasen, van durfkapitaal tot groeikapitaal en buy-out.

Meer informatie op https://www.creadev.com/.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal adviesbureau dat vooroploopt bij de transformatie van de gezondheidszorg. We leveren een reeks geïntegreerde services die bedoeld zijn om bedrijven binnen de gezondheidszorg en levenswetenschappen te helpen bij het vernieuwen en groeien van de levenscyclus van hun oplossingen.

Alira Health werd opgericht in 1999 en is gevestigd in Framingham, MA (VS). Het bedrijf heeft kantoren in San Francisco, CA (VS), Parijs (Frankrijk), Barcelona (Spanje), München (Duitsland), Milaan (Italië), en Bazel en Genève (Zwitserland).

Meer informatie op https://www.alirahealth.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Léa Faure
Marketing Manager

T. +33 (0) 649 64 20 82

lea.faure@alirahealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr