22:31 uur 28-10-2021

Alira Health neemt BEPATIENT over, een stap op weg naar het menselijker maken van de gezondheidszorg

De overname van BEPATIENT helpt Alira Health goed op weg om met behulp van patiëntgegevens ontwikkelingen op het gebied van biofarmaceutische, medische en digitale technologie te incorporeren in de medische zorg.

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (www.alirahealth.com), een toonaangevend provider van technische diensten, heeft aangekondigd dat het BEPATIENT, een Europees medisch-technologisch bedrijf, heeft overgenomen. BEPATIENT biedt ‘praktische’ digitale oplossingen voor het vastleggen van patiëntgegevens voor grote farmaceutische producenten, medisch-technologische bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen en is een van de eerste VC-ondersteunde bedrijven op dit gebied. Het bedrijf biedt klinische oplossingen voor virtuele onderzoeken en Real-World Evidence (RWE) evenals digitale therapeutica voor preventie en zorgbeheer. Deze overname voegt ongeëvenaarde technologische en gegevenscapaciteiten toe aan het volledige spectrum van Alira Health aan patiëntgerichte diensten die zorgverleners, betalende partijen en leveranciers helpen om kansen te vinden, vernieuwingen te versnellen en uitkomsten voor patiënten te verbeteren.

“Elk gezondheidszorgbedrijf zegt dat het patiëntgericht is. Onze overname van BEPATIENT vormt het bewijs van onze inzet voor patiëntgerichtheid en onze investering in Real-World Evidence om de transformatie van de gezondheidszorg te stimuleren,” aldus Benjamin Chambon, medeoprichter en Chief Commercial Officer van Alira Health. “De toekomst van de gezondheidszorg is geworteld in een patiëntgerichte benadering van elk aspect van de sector. BEPATIENT vormt een hoeksteen van onze strategie om de gezondheidszorg te transformeren en menselijker te maken.“

“BEPATIENT is een pionier op het gebied van nieuw klinisch onderzoek en RWE die de patiënt in het centrum van het ecosysteem van de gezondheidszorg plaatst. We verheugen ons op de samenwerking met Alira Health, een bedrijf dat net zo gepassioneerd is over het belang van zelfbeschikking en betrokkenheid van de patiënt bij de transformatie van de gezondheidszorg.” aldus Frédéric Durand-Salmon, CEO en oprichter van BEPATIENT.

Frédéric Durand-Salmon voegt zich bij Alira Health als VP van Clinical Digital Solutions. Hij zal een van de leidinggevenden bij Alira Health zijn op het gebied van wereldwijde software-ontwikkeling en service-initiatieven die zich richten op de wisselwerking tussen de patiëntbetrokkenheids-, klinische, wereldwijde markttoegangs-, RWE- en managementadviespraktijken van het bedrijf en het gezondheidsplatform van BEPATIENT.

Over BEPATIENT:

BEPATIENT is een Frans bedrijf dat een uitgebreid modulair kernplatform heeft, met behulp waarvan patiënten thuis contact kunnen houden met medische zorgverleners en waarmee Real-World Evidence (RWE-) gegevens met toegevoegde waarde kunnen worden gegenereerd. Het portfolio met oplossingen van BEPATIENT is gestructureerd rond twee activiteiten: digitalisering van klinisch onderzoek via ‘direct-to-patient’ virtuele onderzoekstechnologieën en digitale therapeutica. BEPATIENT’s activiteiten zijn hoofdzakelijk geconcentreerd in EMEA en beslaan een breed scala aan therapeutische gebieden.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal patiëntgericht en technologisch adviesbureau dat vooroploopt bij de transformatie van de gezondheidszorg. We leveren een reeks geïntegreerde services die bedoeld zijn om bedrijven binnen de gezondheidszorg en levenswetenschappen te helpen bij het vernieuwen en groeien van de levenscyclus van hun oplossingen.

Alira Health werd opgericht in 1999 en is gevestigd in Framingham, MA, VS. Het bedrijf heeft kantoren in in San Francisco, CA (VS); Parijs (Frankijk); Barcelona (Spanje), München (Duitsland), Milaan, Bologna en Verona (Italië), Bazel en Genève (Zwitserland; en Cambridge (het VK).

Ga voor meer informatie naar https://www.alirahealth.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon media:
Susan Irving
Vice President of Global Marketing
Susan.irving@alirahealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr