22:10 uur 07-01-2021

Alira Health voegt CMC-adviesdiensten toe door overname van Chamow and Associates.

De expertise van Chamow and Associates op het gebied van biofarmaceutische productontwikkeling vergroot de levenscyclus van gezondheidsadviesdiensten van Alira Health.

FRAMINGHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Alira Health (www.alirahealth.com), een toonaangevend internationaal adviesbureau op het gebied van gezondheidszorg en levenswetenschappen, heeft aangekondigd dat het Chamow and Associates (www.chamowassociates.com), heeft overgenomen, een in Californië gevestigd geïntegreerd CMC-adviesbureau. Deze overname brengt expertise in de productie, kwaliteitsborging en regelgevingsnaleving van biologische geneesmiddelen met zich mee voor de productontwikkelings- en regelgevingspraktijken van Alira Health, die nu een volledig scala aan diensten aanbieden, van ontdekking tot goedkeuring, in de hele VS en EU. Het team van senior adviseurs van Chamow and Associates vormt een aanvulling op het bestaande aanbod van Alira Health met expertise om klanten te helpen CMC-uitdagingen te overwinnen tijdens het ontwikkelingsproces.

“Onze missie bij Alira Health om de transformatie van de gezondheidszorg mogelijk te maken en klanten in de vroegste ontwikkelingsstadia te ondersteunen, is van cruciaal belang om innovaties efficiënt en veilig in de handen van patiënten te krijgen,” aldus Gabriele Brambilla, Chief Executive Officer bij Alira Health. “Steven Chamow heeft een krachtige combinatie van CMC-capaciteiten, technische vaardigheden en biologische expertise in zijn bedrijf opgebouwd. We zijn er trots op hen te verwelkomen in de Alira Health-familie en om biotechnologiebedrijven in de preklinische en klinische fase een levenscyclus van oplossingen te bieden om patiënten te voorzien van nieuwe therapieën.”

“We zijn verheugd en vereerd om deel uit te maken van het Alira Health-netwerk en om ons te voegen bij een getalenteerd team van experts met een aanvullende missie,” stelde Dr. Steven Chamow, President van Chamow and Associates. “Door een Alira Health-bedrijf te worden, kan Chamow and Associates ons team verder uitbouwen en ons werk met opdrachtgevers enorm uitbreiden. Door CMC-expertise en advies toe te voegen aan het dienstenpakket van Alira Health, hebben we een geweldige kans om uitgebreide ondersteuning te bieden om te voldoen aan de behoeften van farmaceutische bedrijven in elke fase van het ontwikkelingsproces.”

Steven Chamow wordt Senior Vice President, CMC Development bij Alira Health en zal de ontwikkeling van biofarmaceutische producten leiden.

Lighthouse BioPartners trad op als financieel adviseur voor Chamow and Associates voor deze transactie.

Over Chamow and Associates:

Chamow and Associates is een toonaangevend biofarmaceutisch adviesbureau gevestigd in de San Francisco Bay Area. Sinds 2008 levert het bedrijf geïntegreerde CMC-diensten, waaronder diensten voor moleculaire engineering, procesontwikkeling en productie, kwaliteit, regelgeving en projectmanagement, aan biotechnologiebedrijven in de klinische fase over de hele wereld. Chamow and Associates richt zich op monoklonale antilichamen en derivaten, waaronder bispecifieke antilichamen en antilichaam-geneesmiddelconjugaten, naast andere recombinante eiwitproducten.

Meer informatie op https://chamowassociates.com/.

Over Alira Health:

Alira Health is een internationaal adviesbureau dat vooroploopt bij de transformatie van de gezondheidszorg. We leveren een reeks geïntegreerde services die bedoeld zijn om bedrijven binnen de gezondheidszorg en levenswetenschappen te helpen bij het vernieuwen en groeien van de levenscyclus van hun oplossingen.

Alira Health werd opgericht in 1999 en is gevestigd in Framingham, MA (VS). Het bedrijf heeft kantoren in San Francisco, CA (VS), Parijs (Frankrijk), Barcelona (Spanje), München (Duitsland), Milaan (Italië), en Bazel en Genève (Zwitserland).

Lees meer op https://www.alirahealth.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Marlana Voerster

Director Global Marketing

Mob.: +1.617.682.6970

marlana.voerster@alirahealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr