01:52 uur 26-08-2020

Monument Re verwerft LCL International Life Assurance Company Limited en de activiteiten op het eiland Man van de Charles Taylor Group

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag bekendgemaakt dat zij, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, de activiteiten van het eiland Man heeft gekocht van de Charles Taylor Group. De activiteiten omvatten in de eerste plaats het levensverzekeringsbedrijf LCL International Life Assurance Company Limited en Charles Taylor Holdings (IOM) Limited. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Manfred Maske, CEO van Monument Re Group, zei: “Wij zijn er erg mee ingenomen dat wij samen met het team van Charles Taylor een overeenkomst hebben bereikt voor de koop van hun activiteiten op het eiland Man. Het tekenen van deze overeenkomst vestigt onze aanwezigheid op het eiland en betekent een belangrijke stap bij het realiseren van onze strategie in het Brits Kroonbezit.”

Rob Brown, CEO van de Charles Taylor Group, zei, “Monument Re is een geweldige nieuwe eigenaar van ons bedrijf op het eiland Man. Onze beslissing om door te gaan met deze transactie resulteerde uit de continue evaluatie van ons bedrijf, om het juiste aanbod, de juiste bedrijfsstructuur en concurrentiepositie voor onze cliënten te garanderen en voor ons succes op de lange termijn. Het afstand doen van het bedrijf op het eiland Man was een te verwachten conclusie van deze beoordeling en resulteert in een eenvoudigere groep met een duidelijkere focus op algemene schadeverzekeringsdiensten binnen ons aanbod van kern-schadeverzekeringsdiensten, technologie en verzekeringsmanagement.”

Jeffrey More, CEO van Charles Taylor Insurance Services (IOM) zei, “Wij hebben als eigenaar van Charles Taylor een lange periode van succes gekend, met onder meer een aantal aankopen tijdens de opbouw van het bedrijf. Ik ben er blij om dat wij ons gaan aansluiten bij Monument Re en kijk ernaar uit om onze rol te spelen bij het stimuleren van verdere groei.”

Zowel Monument Re als Charles Taylor zetten zich er voor in om gedurende de overgangsperiode naadloze continuïteit van diensten te bieden.

De verandering van zeggenschap over het bedrijf zal plaatsvinden nadat aan de gebruikelijke overnamevoorwaarden is voldaan, waaronder het verkrijgen van de goedkeuringen van de regelgevende instanties.

Fenchurch Advisory Partners trad op als financieel adviseur voor Charles Taylor.

Over de Charles Taylor Group

Charles Taylor is een wereldwijd aanbieder van professionele diensten en technologie-oplossingen toegewijd aan het de wereldwijde verzekeringsmarkt mogelijk maken om hun activiteiten fundamenteel beter uit te voeren. Charles Taylor is opgericht in 1884 en heeft nu circa 3000 medewerkers in dienst op meer dan 120 locaties verspreid over 30 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, het midden-Oosten en Afrika.

Charles Taylor is van mening dat het een onderscheidende positie heeft binnen haar markten en professionele diensten en technologieoplossingen kan bieden om ondersteuning te verlenen in elke fase van de levenscyclus van verzekeringen en in elk aspect van het verzekeringsbedrijfsmodel. Charles Taylor verleent diensten aan een gevarieerd ‘bluechip’ internationaal klantenbestand dat nationale en internationale verzekeringsbedrijven omvat, onderlinge verzekeringsbedrijven, verzekeringsmaatschappijen die behoren tot een concern, MGA’s, Lloyd’s syndicaten en herverzekeraars, samen met tussenpersonen, distributeurs en bedrijfsverzekerden.

Over Monument Re

Monument Re Limited is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding met een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland en Guernsey, met filialen in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Monument Re opereert als herverzekeraar en verwerver van vermogensintensieve Europese portefeuilles. Via deze strategie neemt Monument Re op eigendommen gebaseerde risico’s aan binnen zijn risicobehoefte en beheert het deze activiteiten of portfolio’s efficiënt.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Philippa Ushio

Prosek Partners

+1 858 373 7052

pro-charlestaylor@prosek.com

Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr