20:11 uur 27-03-2020

Monument Re koopt GreyCastle Holdings Ltd en dochterbedrijven

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend, afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende instanties, voor de overname van GreyCastle Holdings Ltd (‘GreyCastle’) en dochterbedrijven, waaronder GreyCastle Life Reinsurance (SAC) Ltd en GreyCastle Services, van de aandeelhouders van GreyCastle Holdings Ltd. GreyCastle is gevestigd in Bermuda en richt zich op het beheer van een portefeuille van lijfrente- en levensverzekeringen.

Manfred Maske, CEO van de Monument Re Group, zei, “Deze transactie vertegenwoordigt een belangrijke strategische mijlpaal voor Monument Re en is vooral bevredigend vanwege de uitdaging van de huidige situatie als gevolg van het coronavirus. We kijken ernaar uit het team van GreyCastle in de Monument Group te verwelkomen omdat we doorgaan met het internationaal laten groeien van ons bedrijf.”

Andrew Cook, CEO van GreyCastle zei: “We zijn er erg enthousiast over om met Monument Re de krachten te bundelen en om ook verder deel uit te maken van hun strategische plannen.”

De verandering van zeggenschap over het bedrijf zal plaatsvinden nadat aan de gebruikelijke overnamevoorwaarden is voldaan, waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen.

Over GreyCastle

GreyCastle is opgericht in 2014 door een groep institutionele beleggers voor de herverzekering van een belangrijk deel van de levensverzekerings- en lijfrenterisico’s van XL Life Reinsurance.

Over Monument Re

Monument Re is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland en Guernsey en filialen in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Monument Re opereert als herverzekeraar en verwerver van vermogensintensieve Europese portefeuilles. Via deze strategie richt Monument Re de blik op het aanvaarden van op bezit gebaseerde risico’s binnen zijn risicobehoefte, en het efficiënt beheren van deze activiteiten of portefeuilles.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Manfred Maske, CEO

info@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr