09:09 uur 27-11-2018

Sharjah viert ‘Child-Friendly City’ UNICEF-titel met groot carnaval

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)–

  • De kinderen van Sharjah zeggen tegen de wereld: ‘Het is het recht van ieder kind om op een veilige plek te leven zoals wij’
  • Meer dan 500 schoolkinderen aanwezig

De kinderen en jongeren in het emiraat Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten stuurden een boodschap de wereld in en zeiden: “Het is het recht van elk kind om te spelen, gelukkig te zijn, te leren en creatief te zijn. Het is het recht van elk kind om te leven op een veilige plek zoals wij. De kinderen van Sharjah roepen de hele wereld op dat elke stad een kindvriendelijke stad wordt.”

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181126005817/nl/

During the first Sharjah Child and Youth Friendly Carnival, coinciding with Universal Children’s Day ...

During the first Sharjah Child and Youth Friendly Carnival, coinciding with Universal Children’s Day. (Photo: Business Wire)

De oproep kwam tijdens het First Sharjah Child and Youth Friendly Carnival. Dit viel samen met Universal Children’s Day waarop de recente onderscheiding van Sharjah, dat uitgeroepen is tot een UNICEF Child-Friendly City, gevierd werd.

Tijdens het carnaval kwamen de straten van Sharjah tot leven met het geluid van muziek terwijl straatartiesten en meer dan 500 families, kinderen en vertegenwoordigers van overheidsorganisaties deelnamen aan een feestelijke processie van 1 km lang langs Al Buhaira Corniche Road, gelegen in het hart van het emiraat.

De parade werd geleid door de Military Music Band uit de VAE die de menigte trakteerde op een spetterend doedelzakkenoptreden. Vervolgens was het de beurt aan ‘The Flying Dreams’ en de bijbehorende meer dan levensgrote opblaasbare creaties, waaronder een gigantische vogel en cartoonachtige huizen die hoog in de lucht zweefden. De Bubbles Truck zag erop toe dat artiesten gekleed in kleurrijke bubbels de stad veranderen in een gigantisch bubbelfeest, terwijl de ‘Magic Garden’ letterlijk te gek was, met steltlopers verkleed als kleurrijke bloemen en planten.

Dit alles werd gehouden onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Dr Sultan bin Muhammad Al Qasimi, lid van de Opperste Raad van de VAE en Heerser van Sharjah, en georganiseerd door het Sharjah Baby Friendly Office.

Het carnaval culmineerde met een spectaculair vuurwerkfestijn; het perfecte einde van een geweldige viering die een eerbetoon brengt aan de toekomstige heldere sterren van de stad.

– Einde –

Over Sharjah Baby Friendly Office (SBFO)
SBFO heeft tot doel de status en het welzijn van kinderen van alle leeftijden in Sharjah te beschermen en te verbeteren door strategieën en plannen te maken en deze in samenwerking met relevante instellingen en overheidsinstanties te implementeren. Het bureau is momenteel belast met de uitvoering van het Sharjah Baby-Friendly Emirate Project (gericht op 0-2-jarigen) en het Sharjah Child Friendly City Project (gericht op 0-18 jarigen).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

 

 

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr