22:21 uur 25-10-2018

Investing in the Future-conferentie (IIFMENA) lanceert ‘Sharjah Declaration for Youth Empowerment’

Gericht op het presenteren van uitvoerbare oplossingen om jeugdcrisis van MENA aan te pakken

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)–Als reactie op de uitdagingen waar jongeren in de MENA-regio voor staan, heeft Sharjah, het op twee na grootste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten, de MENA-lidstaten en de internationale gemeenschap opgeroepen om samen de ‘Sharjah Declaration for Youth Empowerment’, een agenda met negen actiepunten voor het sterker maken van de jeugd, goed te keuren en te implementeren en hun toekomst te redden van de gevaren van extremisme.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181025005844/nl/

During the Investing in the Future Conference 2018 in Sharjah, UAE (Photo: Invest in the Future Conf ...

During the Investing in the Future Conference 2018 in Sharjah, UAE (Photo: Invest in the Future Conference 2018 Sharjah, UAE)

  • De verwerving van levensvaardigheden centraal stellen in de besluitvorming ten aanzien van het jeugdbeleid om kinderen en jongeren voor te bereiden op een energieke toekomst: bereid om te leren, deelnemen aan de arbeidsmarkt, een actieve burger zijn en controle hebben over hun eigen persoonlijke groei en versterking.
  • Beleidsmaatregelen bevorderen die zorgen voor een gunstig klimaat en de belangrijke rol van jonge vrouwen erkennen als agenten van economische stabilisatie en groei.
  • Gendergelijkheid integreren in alle plannen, beleidslijnen en programma’s die gericht zijn op het versterken, beschermen en ondersteunen van jongeren.
  • Gebruik maken van bestaande inspanningen op het gebied van onderwijshervormingen en van de veranderende demografie als een kans om investeringen te vertalen in menselijk kapitaal.
  • De inspanningen van regeringen, VN-agentschappen, NGO’s, academici en de particuliere sector coördineren om het onderwijs te transformeren om flexibele leermogelijkheden mogelijk te maken die verder gaan dan scholing.
  • Nota nemen van het feit dat jeugdondernemerschap een drijvende kracht van sociaaleconomische ontwikkeling is.
  • Handelen om omstandigheden te creëren die bevorderlijk zijn voor jeugdondernemers.
  • Waarborgen dat alle vluchtelingenjongeren beschermd worden tegen geweld, misbruik en uitbuiting en toegang hebben tot gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning.
  • De beste belangen van vluchtelingenjongeren ter harte nemen als eerste overweging bij alles wat hun toekomst betreft.

De verklaring is het resultaat van een volledige dag van discussies tijdens de conferentie Investing in the Future (IIFMENA), georganiseerd door de mondiale humanitaire organisatie TBHF, met het thema ‘Youth – Crisis Challenges and Development Opportunities’, die om de twee jaar een wereldwijd platform biedt om een dringend humanitair probleem in de regio aan te pakken.

-EINDE-

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

National Network Communications (NNC)
Mousa Nimer, 0502220561
m.nimer@nncpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr