19:25 uur 03-05-2019

Sharjah schenkt 1,1 miljoen Amerikaanse dollar aan de Libanese organisatie Amel International voor uitmuntend humanitair optreden sinds 1979

De onafhankelijke non-profitorganisatie hielp vorig jaar meer dan 100.000 mensen, waarvan 50% vrouwen en kinderen

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Amel Association International, een onafhankelijke, niet-sektarische ngo uit Libanon kreeg 1,1 miljoen Amerikaanse dollar van het emiraat Sharjah ter erkenning van haar bijzondere inspanningen om de mensenrechten te beschermen, om kinderbescherming te ontwikkelen en om onderwijs en werkgelegenheid te voorzien voor mensen die getroffen werden door de Libanese burgeroorlog die uitbrak in 1975.

De prijs werd uitgereikt aan de Libanese ngo tijdens de Sharjah International Award for Refugee Advocacy and Support (SIARA). Met het geld wil Sharjah de inspanningen steunen van de non-profitorganisatie die zich sinds 1979 onophoudelijk inzet om mensen in nood te voorzien van noodhulp en hen te helpen bij de wederopbouw. Vorig jaar slaagde de organisatie erin meer dan 100.000 mensen te helpen, waarvan 50.000 vrouwen en kinderen.

SIARA werd in 2017 opgericht door The Big Heart Foundation (TBHF), een wereldwijde humanitaire organisatie die gevestigd is in Sharjah, in samenwerking met de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. SIARA heeft als doel individuen of organisaties in de bloemetjes te zetten die baanbrekende en invloedrijke initiatieven lanceren met een positieve en voelbare impact op vluchtelingen in Azië en de MENA-landen.

De award werd ingesteld onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Sultan bin Muhammad Al Qasimi, lid van de Hoge Raad van de Verenigde Arabische Emiraten en koning van Sharjah, en Hare Majesteit Sheikha Jawaher Bint Mohammed Al Qasimi, echtgenote van Zijne Hoogheid, voorzitster van The Big Heart Foundation en ambassadrice voor kinderen op de vlucht bij UNHCR, een organisatie die liefdadigheidsinitiatieven van individuen en organisaties van over de hele wereld steunt.

De laatste jaren was Amel de voortrekker in het verlenen van humanitaire bijstand aan Syrische vluchtelingen op zoek naar asiel in Libanon en de organisatie breidde haar activiteiten uit naar verschillende landen, waaronder Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De oprichter van Amel, dr. Kamel Mohanna, werd dit jaar voor de vierde keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

SIARA heeft als doel organisaties en individuen te motiveren om grootschalige en langdurige ontwikkelingsprogramma’s en –initiatieven te lanceren om het leven van vluchtelingen en kwetsbare personen te verbeteren, vooral in Aziatische landen en MENA-landen die getroffen worden door ziektes, conflicten en armoede.

-EINDE-

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fadia Daouk
National Network Communications
00971526172111
f.daouk@nncpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr