17:43 uur 17-10-2018

Nadia Murad spreekt op Sharjah-conferentie gericht op stimuleren van kansen voor jeugd van MENA

De conferentie ‘Investing in the Future’ biedt een internationaal platform voor de jeugdige stem van de regio

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)–In de aanloop naar een van de belangrijkste conferenties van de MENA-regio, gewijd aan het aanpakken van ontwikkelingsuitdagingen en humanitaire problemen, zal de Iraakse mensenrechtenactiviste en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 2018, Nadia Murad, deelnemen aan de derde editie van de ‘Investing in the Future’-conferentie (IIFMENA), gepland op 24 en 25 oktober in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005609/nl/

Nadia Murad (Archive)

Nadia Murad (Archive)

Met belangrijke partners UNHCR, UNICEF, UNDP en NAMA-UN Women, zal IIFMENA 2018 de schijnwerpers richten op manieren waarop overheden, de samenleving, internationale organisaties, de academische wereld en de privésector kunnen samenwerken om de jeugd van de regio effectiever te betrekken bij adviserende, beleids- en besluitvormingsprocessen. Hiermee wordt een inclusievere en meer participerende aanpak mogelijk gemaakt voor het aanpakken van uitdagingen en worden praktische, schaalbare oplossingen aangeboden.

Het is de eerste keer sinds de 25-jarige Iraakse mensenrechtenactiviste de Nobelprijs voor de Vrede van 2018 heeft ontvangen dat zij een officieel publiek optreden zal maken in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten, op de IIFMENA 2018. De conferentie wordt gehouden onder het thema ‘Youth – Crisis Challenges and Development Opportunities’ en georganiseerd door de in de VAE gevestigde wereldwijde humanitaire organisatie, The Big Heart Foundation (TBHF).

De jonge auteur van The Last Girl: My Story of Captivity, and My Fight Against the Islamic State, verklaart: “Ik voel me vereerd deel te mogen uitmaken van een initiatief dat probeert de benarde situatie van de jeugd in de MENA-regio aan te pakken en dat internationale leiders en experts samenbrengt om de jeugdcrises hier te bestrijden. Ik kijk uit naar de mogelijkheid om gebruik te maken van dit internationale podium om miljoenen jongeren net als ik te bereiken, die het slachtoffer zijn van oorlog, geweld en brutaliteit, en hen hoop te geven op een betere toekomst door mijn verhaal met hen te delen. Als ik het kon overleven, kunnen zij dat ook.”

Ga voor meer informatie naar: http://iifmena.org/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr