09:31 uur 31-10-2017

Nieuwe humanitaire afgezant ter ondersteuning van vluchtelingen wereldwijd

TBHF heeft gezondheidszorg, onderwijs en noodhulp verstrekt aan meer dan 647.000 begunstigden uit 10 landen

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– In een belangrijke stap om de bestaande levensreddende hulpactiviteiten kracht bij te zetten, heeft The Big Heart Foundation (TBHF), een van ’s werelds toonaangevende humanitaire organisaties, met als thuisbasis de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Sjeik Sultan bin Ahmed Al Qasimi, voorzitter van de Sharjah Media Council, benoemd tot humanitair afgezant.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171030006218/nl/

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi during his visit to Al Zaatari Refugee Camp (Photo: Business Wire)

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi during his visit to Al Zaatari Refugee Camp (Photo: Business Wire)

Sinds de oprichting, in eerste instantie in 2013 als geldinzamelingscampagne en vervolgens in 2015 als volledige humanitaire stichting, heeft TBHF positieve veranderingen teweeggebracht gebracht in de levens van meer dan 600.000 vluchtelingen en mensen in nood, met name vrouwen en kinderen die gevlucht zijn uit oorlogs- en crisisgebieden, zoals Palestina, Libanon, Syrië, Irak, Jordanië, Turkije, Egypte, Indonesië en andere landen.

TBHF dat haar thuisbasis heeft in Sjarjah, het op twee na grootste emiraat in de VAE, en wordt voorgezeten door Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, vrouw van Zijde Hoogheid de Emir van Sharjah, heeft deze bekendmaking verricht ter erkenning van de aanzienlijke inspanningen van Sjeik Sultan bin Ahmed Al Qasimi op het gebied van liefdadigheid binnen de VAE en de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Als humanitair gezant van TBHF zal Sjeik Sultan bin Ahmed Al Qasimi een bijdrage leveren aan het mobiliseren van de gemeenschap, zowel regionaal als internationaal, om steun te verlenen, zich inzetten voor vluchtelingen en andere minder bedeelden wereldwijd, en TBHF ondersteunen door het bevorderen van sterkere humanitaire samenwerkingsverbanden binnen de VAE, de regio die onder toezicht staat van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten, en daarbuiten.

Deze benoeming onderstreept de toonaangevende rol van Sharjah binnen de internationale gemeenschap op het gebied van de bevordering en ondersteuning van humanitaire campagnes wereldwijd.

TBHF vervult daarnaast een belangrijke rol op het gebied van het faciliteren van samenwerking met plaatselijke en regionale overheidsinstanties, internationale humanitaire organisaties en VN-instanties. TBHF en haar partners zijn actief in diverse landen en diverse omstandigheden – van grote steden tot afgelegen dorpen – en snijdt haar programma’s toe op de uiteenlopende realiteiten van verschillende conflictzones.

U kunt TBHF helpen zoveel mogelijk mensen die urgente humanitaire hulp nodig hebben te bereiken door een bezoek te brengen aan haar donatiepagina: http://tbhf.ae/donate-bigheart/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, mobiel: +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr