17:04 uur 14-11-2018

Sharjah International Book Fair 2018 viert lezen en cultuur met 2,23 miljoen bezoekers

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– ‘s Werelds op twee na grootste viering van het geschreven woord, de Sharjah International Book Fair (SIBF), heeft weer een recordprestatie neergezet in haar 37e jaarlijkse editie. Met als thema ‘A Tale of Letters’ was het evenement een droombijeenkomst voor boekenliefhebbers, die toegang hadden tot 20 miljoen boeken, allemaal onder één dak.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005349/nl/

Sharjah International Book Fair 2018 - Provided by Sharjah Book Authority (Photo: Business Wire)

Sharjah International Book Fair 2018 – Provided by Sharjah Book Authority (Photo: Business Wire)

Georganiseerd door de Sharjah Book Authority (SBA) in het emiraat Sharjah, culturele hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), had SIBF 2018 een bezoekersaantal van 2,23 miljoen bezoekers in 11 dagen, waaronder 230.000 scholieren die uit het hele land kwamen.

De Sharjah International Book Fair bood plaats aan 1.874 uitgevers uit 77 landen die 1,6 miljoen titels brachten, waarvan er 80.000 voor het eerst te zien waren op de beurs. Er was ook een podium voor 1.800 evenementen, waaronder gesprekken met beroemde auteurs, seminars, signeersessies, poëzie en verhalen vertellen, theater, kunst, entertainment en nog veel meer.

Deze activiteiten genereerden een ongeëvenaarde tractie op sociale media en kregen maar liefst 2,7 miljard vertoningen. De SIBF hashtag #SIBF18 bereikte 300 miljoen gebruikers via 70.000 berichten op de officiële sociale media-accounts.

Het SIBF Guest of Honour-programma, dat culturele bruggen tussen de VAE en de wereld probeert op te bouwen, liet Japan dit jaar in de schijnwerpers staan.

Dit jaar werd op de beurs de vijfde editie van de jaarlijkse SIBF/ALA Library Conference gehouden, georganiseerd in samenwerking tussen de Sharjah Book Authority en de American Library Association (ALA). De conferentie werd bijgewoond door meer dan 400 bibliothecarissen en academici uit de regio en de wereld, die deelnamen aan meer dan 25 paneldiscussies en netwerkevenementen, om de veranderende rol van bibliotheken in het tijdperk van de digitalisering te bespreken.

Aan de driedaagse SIBF Publishers Conference, die vóór het 11-daagse evenement wordt gehouden, namen 486 uitgevers deel aan panelgesprekken en 3.000 ‘Matchmaking Meetings’. Deze bijeenkomsten leidden tot de ondertekening van 2.884 overeenkomsten inzake vertaalrechten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr