17:14 uur 09-11-2017

Kabinet VAE vergadert tussen 1,5 miljoen titels op boekenbeurs in Sharjah

Cultuur speelt hoofdrol in natievorming VAE

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Als een grote internationale boekenbeurs de locatie wordt voor besprekingen op hoog niveau, zegt dat veel over de culturele waarden van een natie en over de visie die de leiders hebben voor haar burgers. Het was een wereldprimeur dat de leden van het kabinet van de VAE hun kantoorgebouwen verlieten voor een vergadering te midden van 1,5 miljoen titels en duizenden scholieren, studenten en literatuurliefhebbers op de 36e internationale boekenbeurs in Sharjah – de op twee na grootste boekenbeurs ter wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171109006009/nl/

During the UAE Cabinet Meeting at Sharjah International Book Fair 2017 (Photo: Dubai Government Medi ...

During the UAE Cabinet Meeting at Sharjah International Book Fair 2017 (Photo: Dubai Government Media Office)

De vergadering op de internationale boekenbeurs in Sharjah, die werd voorgezeten door Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident en minister-president van de VAE en heerser van Dubai, was niet alleen een duidelijk signaal van het belang van deze internationale boekenbeurs als prestigieus platform dat een inspiratiebron vormt voor besprekingen van nationaal belang, maar geeft ook blijk van het feit dat de VAE beseft dat cultuur een bepalende sector is voor de toekomst van de wereld.

Het onderliggende thema van de bijeenkomst waren de voortdurende inspanningen om de burgers van de VAE, waarvan de leiders steeds opnieuw aangeven dat zij het meest waardevolle kapitaal van de natie vormen, een zinvol leven te geven door het bouwen van een kennissamenleving waarin generaties kunnen gedijen in een omgeving die wordt verrijkt door boeken, cultuur, literatuur en kunst.

Deze editie van de internationale boekenbeurs van Sharjah heeft in de eerste vijf dagen 728.000 bezoekers getrokken, en daarmee in lijn met de traditie een nieuw record gevestigd. De beurs is open tot zaterdag 11 november en heeft met 393 auteurs, intellectuelen en kunstenaars uit 48 landen die deelnemen aan meer dan 2.600 activiteiten, een goed gevuld programma.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk
Mob: +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr