09:29 uur 06-11-2018

Sharjah benadrukt opnieuw dat de jeugd de sleutel is tot vrede en welvaart in de MENA-regio

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Sharjah, het op twee na grootste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE), heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de rol van de jeugd bij het tot stand brengen van vrede op lange termijn in de MENA-regio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181105005962/nl/

During the ‘Investing in the Future’ (IIFMENA) Conference 2018 in Sharjah (Photo: Business Wire)

During the ‘Investing in the Future’ (IIFMENA) Conference 2018 in Sharjah (Photo: Business Wire)

Het emiraat heeft belangrijke discussies georganiseerd met meer dan 600 hoge functionarissen en 60 belangrijke sprekers van over de hele wereld, die sterk hebben beweerd dat dit alleen mogelijk is wanneer de regeringen van de regio meer participeren en van de jongeren gelijkwaardige partners maken in de besluitvorming.

Deze cruciale besprekingen werden gehouden tijdens een tweedaagse conferentie, ‘Investing in the Future’ (IIFMENA), georganiseerd door de toonaangevende, in Sharjah gevestigde wereldwijde humanitaire organisatie, The Big Heart Foundation (TBHF), onder het thema ‘Youth – Crisis Challenges and Development Opportunities’. De conferentie was een ontmoeting van meer dan 3.000 aanwezigen en er waren senior diplomaten en pleitbezorgers voor jeugdrechten, zoals de winnares van de Nobelprijs voor de vrede Nadia Murad, en Ahmed Aboul Gheit, secretaris-generaal van de Arabische Liga, te horen.

Via panelgesprekken op hoog niveau en jeugdparlementen heeft IIFMENA 2018 de nadruk gelegd op de dringende noodzaak om minderheidsgroepen in MENA te beschermen en opnieuw op te bouwen, manieren onderzocht om rehabilitatie op korte en lange termijn te bevorderen en de vaardigheden van en kansen voor jongeren te bevorderen.

Bovendien benadrukte IIFMENA de noodzaak om het vertrouwen van de jeugd in de internationale gemeenschap te herwinnen. De conferentie heeft de eerste stap in de goede richting gezet door haar tweedaagse besprekingen in de ‘Sharjah Declaration for Youth Empowerment’ tot uiting te brengen, een agenda bestaande uit negen actiepunten voor de empowerment van de jeugd. Sharjah heeft de MENA-lidstaten en de internationale gemeenschap opgeroepen om deze verklaring gezamenlijk aan te nemen en uit te voeren.

Vanuit de frontlinies van de conferentie brachten de jonge afgevaardigden ook de ‘IIFMENA Youth Statement’ uit: dit is een reeks van 15 aanbevelingen, waarin een meer inclusieve benadering van ontwikkeling in de regio wordt geschetst door de nadruk te leggen op het benutten van kansen voor de jeugd.

IIFMENA 2018 werd gehouden in samenwerking met UNHCR, UNDP, UNICEF, UN Women, NAMA Women Advancement Establishment (NAMA) en SOS Children’s Villages. Het wordt eens in de twee jaar georganiseerd om licht te werpen op een dringende humanitaire kwestie in de MENA-regio.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr