16:33 uur 17-01-2018

1000 meisjes in Pakistan ontvangen onderwijs dankzij The Big Heart Foundation en het Malala Fund

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– The Big Heart Foundation (TBHF), een internationale humanitaire liefdadigheidsinstelling uit Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten, financiert de tweede fase van een school voor meisjes Pakistan in het kader van haar inspanningen om ervoor te zorgen dat kinderen toegang hebben tot onderwijs, zodat ze een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun gemeenschap. Het project wordt gefinancierd door het ‘Girl Child Fund’ van TBHF, in samenwerking met het ‘Malala Fund’, opgericht door Nobelprijswinnares en onderwijsactiviste Malala Yousafzai.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180117005844/nl/

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi and Malala Yousafzai witnessing the signing between TBHF and Malal ...

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi and Malala Yousafzai witnessing the signing between TBHF and Malala Fund – Source: The Big Heart Foundation

Het initiatief werd aangekondigd in aanwezigheid van Sjeik Sultan bin Ahmed Al Qasimi, Humanitair Ambassadeur van The Big Heart Foundation, en Malala Yousafzai na de ondertekening van een overeenkomst door Mariam Al Hammadi, directeur van TBHF, en Farah Mohamed, CEO van het Malala Fund in Oxford.

De school wordt gebouwd in de Swatvallei, het thuisdistrict van Yousafzai in Pakistan. De donatie van TBHF ten bedrage van USD 700.000 wordt gebruikt voor de tweede fase van de ontwikkeling van de school, die volgens plan in april 2018 zal worden geopend. De school zal haar deuren openen voor 350 meisjes in 11 klaslokalen. De onderwijsfaciliteiten en de infrastructuur van de school worden vervolgens geleidelijk uitgebreid om plaats te kunnen bieden aan 1000 studenten verspreid over alle leerjaren.

Het Girl Child Fund van TBHF zal ook een deel van de operationele kosten van de school in de eerste twee jaar dekken, waaronder de salarissen van het personeel, medische en beveiligingskosten, vervoer, uniformen, boeken en kantoorartikelen.

Sjeik Sultan bin Ahmed Al Qasimi zegt: “Binnen de visie van Zijne Hoogheid Sjeik Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, emir en lid van de Hoge Raad van Sharjah, en de richtlijnen van zijn vrouw, Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, gelooft het emiraat van Sharjah dat het opleiden van toekomstige generaties een fundamentele verantwoordelijkheid is van elke gemeenschap.”

Malala Yousafzai merkt op over de overeenkomst: “Ik ben The Big Heart Foundation ongelofelijk dankbaar voor het geloof in mijn droom van een wereld waarin meisjes hun eigen pad naar de toekomst kunnen kiezen. Met hun steun kan het Malala Fund onderwijs bieden aan meisjes in mijn geboortestreek, de Swatvallei in Pakistan.”

The Big Heart Foundation werd in juni 2015 officieel opgericht door Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Mohammed Al Qasimi ter gelegenheid van de Wereldvluchtelingendag. TBHF zet zich in voor de bescherming en ondersteuning van kwetsbare en gemarginaliseerde kinderen en hun families, met nadruk op de Arabische wereld, maar ook met steun aan gebieden daarbuiten waar de nood het hoogst is.

-Einde-

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fadia Daouk
National Network Communications (NNC)
Mobiel: +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr