15:01 uur 16-11-2017

2,38 miljoen bezoekers en USD 56 miljoen aan verkochte boeken tijdens Sharjah International Book Fair 2017

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De 36e Sharjah International Book Fair (SIBF) werd afgesloten met een nieuw record: het 11 dagen durende evenement trok 2,38 miljoen bezoekers. De op twee na grootste boekenbeurs ter wereld bood onderdak aan 2600 culturele evenementen, 400 auteurs en intellectuelen en 1690 exposanten uit 60 landen die meer dan 1,5 miljoen titels presenteerden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171116005655/nl/

During Sharjah International Book Fair 2017 (Photo credit: Sharjah Book Authority)

During Sharjah International Book Fair 2017 (Photo credit: Sharjah Book Authority)

Het grote aantal boekverkopen resulteerde in een totale omzet aan verkochte boeken van USD 56.083.417 (AED 206 miljoen) – een stijging van 17 procent in vergelijking met 2016. Het bezoekersaantal en de omzet uit boekverkopen waren allebei een record in de 35-jarige geschiedenis van de beurs.

Tijdens het Professional Programme, het jaarlijkse evenement voorafgaande aan de beurs en een van de belangrijkste platforms voor networking voor uitgevers in de regio, vonden 2800 kennismakingsontmoetingen plaats tussen 405 uitgevers en professionals om deals te sluiten over het kopen en verkopen van rechten. De hashtag ‘#SIBF2017’, gebruikt voorafgaande aan en tijdens de beurs, bereikte 139 landen en registreerde meer dan 1,3 miljard impressies in het Engels en Arabisch – een duidelijk signaal van de mondiale status van de SIBF.

Deze editie zag de deelname van het Verenigd Koninkrijk als ‘eregast’. In het kader van deze culturele samenwerking werd het evenement bezocht door prominenten als Alexandra Shulman, voormalige hoofdredacteur van de Britse Vogue, Claudia Joseph, biografe van het Britse koningshuis, de Britse journalist Sarfraz Manzoor, de gerespecteerde romanschrijver Neel Mukherjee, Jacks Thomas, directeur van de London Book Fair, en anderen.

The fair hosted prominent Arab cultural and literary luminaries, which included Syrian international actor Ghassan Masoud, Saudi writer Abdo Khal, Algerian novelist Waciny Laredj, Palestinian poet and novelist Ibrahim Nasrallah, and Jordanian novelist Jamal Naji.

Enkele beroemdheden van buiten de Arabische wereld die deelnamen aan de beurs waren de voormalige Pakistaanse cricketspeler Wasim Akram, Amerikaanse auteur van fictie voor kinderen en jongeren Peter Lerangis, Amerikaanse auteur een romanschrijver Victoria Christopher, Franse auteur Julien Columeau, Indiase romanschrijver Manu Joseph en anderen.

Het thema van de SIBF van dit jaar was ‘A World in My Book’ – een weerspiegeling van de visie van de waarde van het boek als belangrijkste kennisbron en toegangspoort tot de verschillende culturen en sferen van de wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk
Mobiel: +971 52 617 2111

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr