09:44 uur 15-11-2018

Ziekenhuis in Cox’s Bazar biedt 24/7 medische hulp aan 140.000 Rohingya-vluchtelingen

COX’S BAZAR, Bangladesh–(BUSINESS WIRE)– Er is een ziekenhuis met 100 bedden geopend in het district Cox’s Bazar in Bangladesh. Naar verwachting zal het 140.000 Rohingya-vluchtelingen van dienst zijn die zich in het Kutupalong-kamp bevinden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005817/nl/

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi, humanitarian envoy of the foundation and chairman of SMC inaugura ...

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi, humanitarian envoy of the foundation and chairman of SMC inaugurated the hospital last Friday. (Photo: Business Wire)

Deze 24-uurs medische faciliteit, gebouwd en beheerd door Médecins Sans Frontières (MSF) – Artsen Zonder Grenzen met de steun van de in Sharjah gevestigde internationale humanitaire organisatie The Big Heart Foundation (TBHF), heeft tot doel 7.200 mensen te behandelen in het eerste jaar.

Dit ziekenhuisproject, dat deel uitmaakt van de toonaangevende humanitaire inspanningen van TBHF om wereldwijd contact te maken met kwetsbare gemeenschappen, werd gesteund door een donatie van AED 3 miljoen van Sharjah Media Corporation (SMC), via haar publieke inzamelingsactie voor gezondheidszorgprojecten. Het project zal hoognodige verlichting bieden voor de al lange tijd lijdende Rohingya, inclusief zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen.

Het ziekenhuis is uitgerust met intensive care-, kinder- en kraamafdelingen, evenals poliklinieken, inclusief ondersteunende diensten voor slachtoffers van seksuele mishandeling.

De faciliteit huisvest ook een waterzuiveringssysteem dat de inwoners van het gebied bedient en is uitgerust met een hi-tech waarschuwingssysteem om infectieziekten te detecteren en uitbraken te bestrijden. Het ziekenhuis probeert de huidige infrastructuur van het gebied te versterken door te reageren op noodsituaties als gevolg van epidemiologische omstandigheden of natuurrampen.

Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi, humanitair gezant van de stichting en voorzitter van SMC, heeft afgelopen vrijdag het ziekenhuis geopend.

Hij verklaarde: “De financiering voor het ziekenhuis is ingezameld via een publiek fondsenwervingsinitiatief voor gezondheidszorgprojecten en toont de maatschappelijk geïntegreerde inspanningen van de VAE voor de verspreiding van humanitaire boodschappen wereldwijd.

“Het ziekenhuis weerspiegelt plechtige humanitaire banden die de VAE-gemeenschap verbinden met de rest van de wereld.”

Meer dan een jaar na de crisis in Cox’s Bazar heeft het aantal Rohingya-vluchtelingen bijna een miljoen bereikt. De omvang van de instroom in het district Cox’s Bazar en de schaarste aan middelen heeft geresulteerd in een kritieke humanitaire noodsituatie die de opvangcapaciteit van de lokale gemeenschappen en systemen overtreft.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Check out our twitter: @NewsNovumpr