09:33 uur 03-10-2018

Monument Re voltooid overname van FIRST A, een run-off-portfolio van Ethias S.A.

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat het via zijn Europese dochteronderneming Laguna Life DAC, en afhankelijk van de wettelijke goedkeuring, een run-off-portfolio met flexibele premium levensverzekeringscontracten voor de detailhandel heeft overgenomen van Ethias S.A. (‘Ethias’), ook wel bekend als de FIRST A-portfolio.

Overeenkomstig de goedkeuring van de Nationale Bank van België, is de FIRST A-portfolio op 28 september 2018 overgedragen aan Laguna Life DAC in Ierland, met de algemene voorwaarden ongewijzigd, behalve het verlies van de Belgische staatsgarantie. Ierland biedt geen soortgelijk garantiesysteem.

Laguna Life DAC biedt een nieuwe en definitieve mogelijkheid voor alle overgedragen verzekeringnemers om hun FIRST-account met een bonus op te geven. Wanneer verzekeringnemers ervoor kiezen om hun account voor 7 december 2018 op te zeggen, dan zullen zij een bonus ontvangen in aanvulling op de waarde van hun FIRST-account.

Manfred Maske, CEO van de Monument Re Group, en Kieran Hayes, CEO van Monument Insurance merkten op “We zijn blij om de voltooiing van de grensoverschrijdend overdracht van de FIRST A-portfolio aan Laguna Life DAC bekend te mogen maken. Onze consolidatiestrategie voor Ierland en de Benelux heeft momentum en we kijken uit naar toekomstige groei. Het was een genoegen om tijdens deze transactie met Ethias samen te kunnen werken.”

Over Monument Re en Monument Insurance

Monument Re Limited (‘Monument Re’) heeft sinds februari 2017 een vergunning van de monetaire autoriteit op Bermuda als ‘Klasse E herverzekeraar’ (Class E reinsurer). Monument Re is een op Bermuda gevestigde herverzekeraar die is opgericht om op te treden als eigendom-intensieve herverzekeraar en inkoper in Europa. Via deze strategie zoekt Monument Re naar op eigendommen gebaseerde risico’s binnen zijn risicobehoefte, en het efficiënt uitvoeren van deze activiteiten of portfolio´s, met het bieden van veiligheid van polishouders op de lange termijn.

De Ierse onderdelen van Monument Re handelen als Monument Insurance en omvatten Laguna Life DAC dat is gereguleerd door de Centrale Bank van Ierland als class 1-verzekeraar.

Bezoek voor meer informatie www.monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Monument Re
Dhr. Manfred Maske, +1 441 400 3900,
manfred.maske@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr