15:00 uur 10-07-2024

NielsenIQ (NIQ) ontketent de kracht van een geconnecteerde gebruikerservaring met Consumer Panel en Retail-meetgegevens geïntegreerd op het NIQ Discover-platform

  • Geïntegreerde, op de cloud gebaseerde front- en backend platformervaring op NIQ Discover staat garant voor een vloeiende gebruikerservaring in Retail-meetgegevens en Consumer Panel-gegevens
  • Consumer Panel-gegevens van hoogwaardige kwaliteit tot leven gebracht via on-demand technologie nu live in alle 23 NIQ panelmarkten in Noord-Amerika, Europa, Azië, de Stille Oceaan, Zuid-Afrika en Latijns-Amerika
  • Modern platform zorgt voor aanzienlijke uitbreiding van de bemonsteringsgrootte – NIQ vergroot bemonsteringsgroottes met 250K in Noord-Amerika, West-Europa en de Stille Oceaan

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NielsenIQ (NIQ) maakte vandaag de lancering bekend van een geïntegreerde gebruikerservaring voor haar Consumer Panel-klanten over de hele wereld. Dit brengt de Full View van Retail-meetgegevens en Consumer Panel-gegevens tot leven op één enkel platform, NIQ Discover. Het Discover-platform, dat erop gericht is om de klantenervaring te verbeteren, maakt gebruik van een nieuwe, op de cloud gebaseerde architectuur en aggregatiemotor die zorg voor snellere toegankelijkheid van gegevens en meer flexibiliteit voor de gebruikers.

Het Discover-platform van NIQ voor Consumer Panel zal het landschap van consumentinzichten resoluut transformeren. Dankzij geavanceerde analytische modellen en always-on-capaciteiten, effent NIQ de weg om werkbare inzichten te verschaffen. Voortaan genieten klanten van een moderne, intuïtieve interface die hun interactie met het platform bevordert en eindeloze mogelijkheden opengooit om consumentengedrag te analyseren om zo groei te kunnen bevorderen. “Het voorbije jaar heeft NIQ grote investeringen gedaan in onze globale Consumer Panel-capaciteiten, waardoor de prestaties, de kwaliteit en de bruikbaarheid van op gegevens gebaseerde inzichten verbeterden. De lancering van dit moderne, op de cloud gebaseerde platform is een van de verschillende verbeteringen die we aan onze Consumer Panel-aanbiedingen wereldwijd aanbrengen. Voortaan hebben klanten toegang tot panelgegevens samen met retail-meting, wat goed is voor een geconnecteerde gebruikerservaring,” aldus Kris Ewing, voorzitter Global Consumer Panel Services, NIQ.

De belangrijkste voordelen van het NIQ Discover-platform voor Consumer Panel zijn:

  • Betere gebruikerservaring: On-demand inzichten ontsloten dankzij een intuïtieve en krachtige weergave, zij aan zij met retail-meetgegevens, om voor vloeiende, begeleide flows te zorgen die met aanvullende datasets kruisen.
  • Flexibiliteit: Klanten kunnen hun eigen analyses samenstellen en resultaten in een oogwenk krijgen, waardoor een wereld van mogelijkheden opengaat in verschillende dimensies van mensengroepen, feiten, producten, retailers, geografische gebieden, periodes en demografische contexten.
  • On-demand gegevens: Toegang tot geavanceerde analytische modellen verbetert de ervaring van analyse-ervaring naadloos in luttele seconden. Klanten hebben toegang tot KPI’s (key performance indicators) zoals penetratie naast meer gesofisticeerde analytische modellen zoals Super Shifting, Key Item Ranking, Assortment Optimizer en Portfolio Trial & Repeat
  • Op Gen AI gebaseerde inzichten via NIQ Ask Arthur: Consumer Panel op NIQ Discover stelt gebruikers in staat om gebruik te maken van NIQ Ask Arthur, een baanbrekende, op Gen AI gebaseerde tool, om te helpen bij globale zoekopdrachten, gegevensanalyse te stroomlijnen en het nemen van geïnformeerde beslissingen te vergemakkelijken.

De CPS (Consumer Panel Services) van NIQ bieden de meest volledige en duidelijke view op de consumenten van vandaag in 23 markten. Enkele verbeteringen die NIQ aan haar Consumer Panel doorvoert, zijn:

  • Uitbreiding van panel bemonsteringsgroottes wereldwijd, met ruimere dekking en vertegenwoordiging in Noord-Amerika, West-Europa en de Stille Oceaan.
  • De beste gegevens: door het verschaffen van de Full View van consumentengedrag in retailkanalen en merken met panel-kwaliteit en dekking waarop de sector vertrouwt.​
  • Ruimere analytische capaciteit via consumentenexperts die als toonaangevend in de sector worden beschouwd en die krachtige inzichten tot leven brengen door NIQ’s Retail-meetgegevens, Consumer Panel an andere aanbiedingen van NIQ met elkaar te verbinden om groei voor CPG en retailerklanten te bevorderen.

NIQ Discover voor CPS biedt een ongeëvenaarde gebruikerservaring, met de beste kwaliteit, de ruimste dekking en de meest gesofisticeerde analyse, allemaal in één enkel platform. Het herdefinieert de manier waarop klanten de analytische kracht van NIQ-gegevens kunnen aanwenden en inzichten tot een nooit eerder gekend niveau kunnen brengen.

Over NIQ

NielsenIQ (NIQ) is ‘s werelds toonaangevende bedrijf voor consumenteninformatie, dat het meest complete inzicht biedt in het koopgedrag van consumenten en nieuwe trajecten naar groei onthult. NIQ fuseerde in 2023 met GfK, waardoor de twee sectorleiders met een ongeëvenaard wereldwijd bereik samenkwamen. Tegenwoordig heeft NIQ activiteiten in meer dan 95 landen die 97% van het BBP bestrijken. Met een holistische visie op retail en de meest uitgebreide consumenteninzichten, geleverd met geavanceerde analyses via ultramoderne platforms, levert NIQ de Full View™.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

sweta.patra@nielseniq.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr