00:31 uur 14-12-2023

NIQ onthult NIQ Labs om innovatie te bevorderen en sectorleidend talent aan te moedigen

Chief Product Officer Troy Treangen zal aan het hoofd staan van NIQ Labs, voor pionierswerk op gebied van innovatie binnen de CPG-sector

Versnelde innovatie van NIQ met de lancering van op GenAI gebaseerde ‘NIQ Ask Arthur’ in 2024

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NIQ, een internationale leider op gebied van oplossingen voor gegevens en analyse, kondigt tevreden de oprichting aan van NIQ Labs, een baanbrekend initiatief bedoeld om de collectieve kracht van talenten van topniveau en capaciteiten verworven via strategische M&A’s te benutten. Gepositioneerd als een innovatiegrootmacht binnen NIQ’s engagement om duurzame groei aan de hand van prestatieverbeterende investeringen te bevorderen, staat NIQ Labs klaar om als pionier de toekomst van vernuftige producten en oplossingen uit te stippelen, met de bedoeling de uitdagingen van de sector op te lossen. De voorbije twee jaar heeft NIQ meer dan $1 miljard aan operationele investeringen geïnvesteerd in nieuwe gegevens en mogelijkheden om een Full View™ te bouwen van het koopgedrag van consumenten om problemen op te lossen en wegen te vinden die naar groei leiden. Gekoppeld aan investeringen, boort NIQ Labs een uitgebreid aanbod data-activa aan, gebruik makend van intuïtieve business intelligence tools die gedetailleerde marktinzichten en voorspellende analyses bieden op basis van generatieve AI (GenAI) en gezaghebbende datawetenschap.

Met de introductie van NIQ Labs, kondigt het bedrijf trots haar eerste nieuwe tool aan, ‘NIQ Ask Arthur’, een transformatieve tool gebaseerd op GenAI die in het Discover-platform geïntegreerd zal worden. Deze revolutionaire oplossing verschaft gebruikers een met AI ondersteunde globale zoekmogelijkheid en gepersonaliseerde aanbevelingen gebaseerd op KPI’s en ‘always-on’ analyse. Door aan de hand van AI gegenereerde inzichten in rapporten te bieden, vereenvoudigt ‘NIQ Ask Arthur’ de interpretatie van complexe gegevens en vereenvoudigt het geïnformeerde beslissingname. Haar gespreksmatige AI-capaciteiten maken onderzoek met grotere diepgang mogelijk, waarbij gebruikers door omvangrijke datasets worden geloodst en werkbare inzichten worden verschaft. ‘NIQ Ask Arthur’ is een revolutionaire doorbraak die op gegevens gebaseerde beslissingname hermodelleert en getuigt van NIQ’s engagement om geavanceerde analyseoplossingen te bieden, die bedrijven wind in de zeilen geeft om succes te boeken in het dynamische landschap van vandaag. Via de creatie van NIQ Labs verzekert ‘NIQ Ask Arthur’ de veiligheid van gegevens en maakt het gebruik van de beste modellen en tools die in dit snel evoluerende, opkomende tech-landschap beschikbaar zijn.

“De introductie van ‘NIQ Ask Arthur’ markeert een stimulerende mijlpaal voor NIQ Labs en het Discover-platform. Deze geavanceerde, door GenAI aangestuurde tool brengt een revolutie teweeg in data-innovatie en verkenning, die gebruikers een met AI ondersteunde globale zoekmogelijkheid en gepersonaliseerde aanbevelingen verschaft die de manier waarop inzichten worden benut herdefinieert,” aldus Troy Treangen, Chief Product Officer bij NIQ. “’NIQ Ask Arthur’ betekent een sprong vooruit in ons engagement om analyseoplossingen van topniveau aan te bieden, die complexe gegevens vereenvoudigen en beslissingnemers ondersteunen aan de hand van werkbare inzichten. Het is meer dan een tool: het is een doorbraak die de toekomst van beslissingname op basis van gegevens vorm geeft en getuigt van NIQ’s toewijding voor innovatie in de dynamische bedrijfscontext van vandaag.”

De genesis van NIQ Labs ligt in het onderkennen dat er in elke verwerving een rijkdom van gespecialiseerde en technische resources schuilt. Om de capaciteiten van NIQ-partners te benutten en klantwaarde te maximaliseren, zal NIQ Labs een indrukwekkende pool van om en bij 400 ingenieurs, datawetenschappers en technici bijeenbrengen die over uitzonderlijke, gespecialiseerde vaardigheden beschikken. Dit getalenteerde kader zal dienen als NIQ’s toegewijde innovatiemotor, toegespitst op het oplossen van interne, sectoreigen en klantspecifieke uitdagingen aan de hand van geavanceerde technologische oplossingen. Zij zullen samenwerken met ongeveer 3.000 ingenieurs en om en bij 700 datawetenschappers die in de ruimere bedrijfsactiviteiten van NIQ actief zijn.

“Aangedreven door een soepele ondernemersgeest, beoogt NIQ Labs om AI en opkomende technologieën te benutten,” zegt Jim Peck, CEO bij NIQ. “Ons hoofddoel is om schaalbare innovatie binnen het NIQ-ecosysteem te bevorderen. Inherent aan deze missie is een engagement ten behoeve van gegevensbeheer. Door prioriteit te geven aan gegevensintegriteit en -beveiliging, verzekeren we een betrouwbare grondslag voor gebruik van AI, met de belofte van unieke sectorinnovatie. Onze aangepaste aanpak stelt organisaties in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen, gegevensconsistentie te verzekeren en de belangen van stakeholders veilig te stellen. Met de oplossingen van NIQ ervaren bedrijven minder inconsistenties, geminimaliseerde fouten en betere gegevenswaarde. Onze inzet voor transparante processen en kostenefficiënte coördinatie zorgt ervoor dat klanten kunnen gedijen in een wereld die door gegevens wordt aangestuurd, om innovatie en groei te bevorderen.”

Onder leiding van Troy Treangen wordt het leidersteam van NIQ Labs versterkt door de expertise van Xavier Facon, Mark Flynn, John Forese, medeoprichter van Data Impact Ludovic Gallen, Dana James, Dennis Madura, en oprichter en CEO van Foxintelligence Edouard Nattee. Hun diverse, uitgebreide vaardigheden vormen de drijfveer die NIQ Labs voortstuwt naar een tijdperk van opzienbarende verwezenlijkingen. Dit dynamische team gaat voor een innovatieve consultingaanpak, waarbij hun inspanningen rond vijf cruciale pijlers worden verankerd:

  • Generatieve Artificiële Intelligentie (GenAI): De GenAI-pijler is strategisch gericht op het ontplooien van door AI gegenereerde technologieën binnen het ecosysteem van NIQ met de steun van om en bij 700 datawetenschappers. Gestoeld op NIQ’s uitgebreide dominantie van twee decennia in AI en machine learning, zal de introductie van GenAI nieuwe technologieën inluiden die bedoeld zijn om front-end capaciteiten te versterken om succes voor klanten te bevorderen. In antwoord op het streven van klanten naar intelligente, op context gebaseerde assistentie tijdens het navigeren in complexe bedrijfslandschappen, is de GenAI-pijler van NIQ klaar om fundamentele oplossingen te verstrekken die hen begeleiden naar bruikbare strategieën voor succes.
  • Internationale eCommerce: NIQ Labs zal als pionier een revolutionaire aanpak hanteren in het meten van wereldwijde e-commerce en analyse van shoppers. Het team beoogt om meetmethoden te herdefiniëren, met aandacht voor het ontwikkelen van geavanceerde iOS- en Android-applicaties voor consumenten. Deze app’s gaan verder dan enkel het verzamelen van gegevens, door te spitten in ingewikkelde verwerking en diepgaande analyse om unieke standaarden voor de sector tot stand te brengen.
  • Producttoewijzing: Binnen NIQ Labs wordt de Productcodeerpijler geleid door een expert die uitgebreide ervaring aanwendt om innovatie te bevorderen. Dit leiderschap speelt een cruciale rol in het opbouwen van ‘productinzichten’ als hoeksteen, die NIQ’s eigen visie op Omni-meting verenigt met de activering voor getraceerde producten, waardoor continue groei wordt verzekerd.
  • Retail/eRetail media: Het visionaire initiatief van NIQ Labs vermengt geavanceerde technologie en strategische inzichten om het retail-landschap te herdefiniëren. Dit leiderschap verzekert een ongeëvenaard consumentengagement, waardoor merken innovatieve manieren worden aangeboden om met hun doelpubliek in contact te komen. De Retail Media-pijler belooft nieuwe referenties voor reclame te bepalen door gebruik te maken van op gegevens gebaseerde strategieën voor merkzichtbaarheid met grote impact en klantgerichte resultaten.
  • Voorspellende inzichten: NIQ Labs verbetert haar oplossingen en analyse via de integratie van AI-capaciteiten onder strategische begeleiding. Dit initiatief beoogt om GenAI te benutten om consumentenenquêtes te transformeren, pioniersanalyse te introduceren en intelligentie uit grote dataopslagplaatsen aan te wenden, waardoor NIQ een voortrekkersrol bekleedt op gebied van innovatie en efficiëntie in voorspellende inzichten.

Via haar innovatieve gebruik van artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML), versterkt NIQ retailklanten en fabrikanten in meer dan 90 landen, met een impact op meer dan 1,4 miljoen winkels en verwerking van biljoenen records om bruikbare inzichten af te leiden. De soepelheid van het bedrijf en haar snelle ontplooiingsstrategieën hebben opmerkelijke technologische vorderingen in de hand gewerkt. Het voorbije jaar kende het Discover-platform van NIQ een buitengewone groei, gaande van 2.500 gebruikers in januari 2023 tot een indrukwekkende 40.000 in 71 landen op vandaag, wat de ruime omvang van NIQ’s technologische expansie illustreert. Deze soepelheid om technologie snel te ontplooien, gebruikersengagement te verbeteren en een mondiale aanwezigheid op poten te zetten, getuigt van NIQ’s ongeëvenaarde soepelheid en innovatie in de technologiesector. Deze vorderingen vergemakkelijken versnelde inzichten in diverse sectoren, kanalen en producten, waardoor de snelheid tot inzichten tot een nooit eerder geziene schaal wordt gedreven om de Full View™ te leveren.

Voor meer informatie over NIQ Labs en haar baanbrekende werk, gaat u naar NIQ’s AI Hub.

Over NIQ

NIQ is ‘s werelds toonaangevende bedrijf voor consumenteninformatie, die het meest volledige begrip biedt van het koopgedrag van consumenten en nieuwe wegen naar groei onthult. In 2023 ging NIQ in zee met GfK, waardoor twee sectorleiders met ongeëvenaarde mondiale armslag werden samengebracht. Aan de hand van een holistische retailmeting en zeer omvattende consumentinzichten, verkregen door geavanceerde analyse via zeer moderne platformen, levert NIQ de Full View™.

NIQ is een portfoliobedrijf van Advent International dat actief is in meer dan 100 markten en meer dan 90% van de wereldbevolking bereikt. Ga voor meer informatie naar NIQ.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Gillian Mosher

Vicevoorzitter, communicatie

(gillian.mosher@NIQ.com)

Check out our twitter: @NewsNovumpr