15:00 uur 19-09-2023

NIQ breidt datadeling binnen het Connect Platform uit met Snowflake

Beschikbaarheid via Snowflake Data Sharing verbetert efficiënt de realtime gegevenstoegang

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NIQ, de wereldwijde leider in consumer intelligence, kondigt met trots aan dat de mogelijkheden van het NIQ Connect-platform nu zijn uitgebreid met Snowflake Secure Data Sharing. Deze mogelijkheid markeert een belangrijke mijlpaal voor het NIQ Connect-platform, die klanten in 84 markten verbeterde kansen biedt voor datadeling en naadloze gegevenstoegang in real time. Dit neemt verwerkings- en laadwachttijden weg en zorgt voor ongeëvenaarde efficiëntie en flexibiliteit in een complex consumentenlandschap.

“Door een uitgebreid vermogen om moeiteloos toegang te krijgen tot wereldwijde omnichanneldata, bieden wij klanten de mogelijkheid om nieuwe wegen naar groei te ontdekken, zelfs binnen een zeer complex consumentenlandschap”, zegt Troy Treangen, Chief Product Officer bij NIQ. “Innovatie is ons kompas en onze toewijding aan het herontwerpen van het Connect-platform heeft een nieuwe koers uitgezet. Met onze strategische investeringen hebben we de kracht van moderne mogelijkheden voor datadeling kunnen ontsluiten en onze klanten de weg gewezen naar een betere, datagestuurde toekomst.

NIQ Connect is van cruciaal belang voor ondernemingen, omdat ze hiermee hun gegevens in alle facetten van hun organisatie kunnen gebruiken. Met geïntegreerde gegevens kunnen bedrijven gemakkelijk opkomende trends in kaart brengen, hiaten in hun prestaties vaststellen en snel reageren op groeikansen. Deze wereldwijde samenwerking zal nieuwe inzichten opleveren waardoor het gedrag en de voorkeuren van klanten beter worden begrepen.

Aanvullende hoogtepunten van NIQ’s Connect-platformintegratie met Snowflake’s Retail Data Cloud zijn onder andere:

  • Naadloze dataintegratie: Bedrijven profiteren van de naadloze integratie van NIQ’s rijke consumenten- en marktgegevens in de omgeving van Snowflake. Deze integratie vereenvoudigt de toegang tot uitgebreide gegevensbronnen en verhoogt aanzienlijk de snelheid van de gegevenstoegang voor onze klanten.
  • Veilige datadeling: Beschikbaarheid via Snowflake vergemakkelijkt het bijna realtime delen van gegevens, waardoor bedrijven direct de data van NIQ kunnen inzien en opvragen. Deze dynamische uitwisseling van informatie stelt organisaties in staat hun voorsprong te behouden in het snelle hedendaagse zakelijke landschap.
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit: NIQ’s Connect-platform met beveiligde datadeling van Snowflake is ontworpen om moeiteloos met de groeiende databehoeften van bedrijven mee te schalen. Het platform biedt zowel aan startups als aan Fortune 500-ondernemingen de flexibiliteit om zich aan te passen en te groeien in een snel veranderende omgeving.
  • Verbeterde AI- en machine-leermogelijkheden: Het Snowflake-platform biedt bedrijven geavanceerde analyses en machine learning voor het verkrijgen van bruikbare inzichten uit de gegevens van NIQ. Deze synergie bevordert innovatie zodat bedrijven nauwkeurig datagestuurde beslissingen kunnen nemen.
  • Databeveiliging en compliance: Zowel NIQ als Snowflake geven prioriteit aan gegevensbeveiliging en compliance. De gezamenlijke oplossing zorgt ervoor dat gevoelige gegevens worden beschermd, waarbij bedrijven en hun klanten de gemoedsrust wordt geboden om ook aan de veranderende regelgeving te kunnen voldoen.

“NIQ wil bedrijven helpen flexibeler te worden in een tijd waarin snel handelen op basis van nauwkeurige gegevens van het grootste belang is”, voegde Treangen toe. “Deze innovatieve aanpak voor het delen van gegevens zal Connect-klanten vandaag een concurrentievoordeel opleveren en hen beter voorbereiden op de toekomst. We moderniseren elk niveau van ons Connect-platform en we zijn enthousiast over de verbeteringen die onze klanten verder zullen helpen in hun groei.”

“Als toonaangevend bedrijf op het gebied van inzichten in retail en consumentengoederen is NIQ een belangrijke speler voor het aanbieden van gegevens die een concurrentievoordeel opleveren voor retailers en bedrijven die consumentenproducten verkopen”, zegt Rosemary DeAragon, Global Head of Retail and Consumer Goods bij Snowflake. “We zijn erg opgetogen om de volledige kracht van de Snowflake Retail Data Cloud en het NIQ Connect-platform samen te brengen, waardoor wereldwijd wrijvingsloze toegang tot kritieke gegevens mogelijk wordt met behulp van datadeling van Snowflake.”

NIQ is toegewijd aan het bevorderen van innovatie en het in staat stellen van organisaties om te groeien in een datagestuurde wereld. De samenwerking tussen NIQ en Snowflake betekent een transformatieve stap in de wereld van datadeling en zal bepalend zijn voor de toekomst van data-analyse. Nu organisaties in toenemende mate de waarde van data in hun activiteiten erkennen, biedt de naadloze en efficiënte data-uitwisseling hen de mogelijkheid om nieuwe kansen te ontsluiten en met gemak door het datalandschap te navigeren.

Voor meer informatie over deze NIQ Connect en de voordelen ervan, kunt u terecht op https://nielseniq.com/global/en/solutions/nielseniq-connect/.

Over NIQ

NIQ is ‘s werelds toonaangevende consumer intelligence-bedrijf, dat het meest complete inzicht in het koopgedrag van consumenten levert en nieuwe wegen naar groei onthult. In 2023 ging NIQ samen met GfK, waardoor de twee marktleiders met een ongeëvenaard wereldwijd bereik werden verenigd. Met een holistische kijk op retail en de meest uitgebreide inzichten in consumenten – geleverd met geavanceerde analyses via ultramoderne platforms – levert NIQ de Full ViewTM.

NIQ is een portfoliobedrijf van Advent International dat actief is in meer dan 100 markten en meer dan 90% van de wereldbevolking bereikt. Ga voor meer informatie naar NIQ.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Gillian Mosher

Vice President, Communications

(gillian.mosher@nielseniq.com)

Check out our twitter: @NewsNovumpr