22:20 uur 14-05-2024

EIG’s MidOcean Energy benoemt Armand Lumens tot CFO

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– MidOcean Energy (“MidOcean”), een LNG-bedrijf (vloeibaar aardgas) opgericht en beheerd door EIG, een vooraanstaande institutionele investeerder in de mondiale energie- en infrastructuursectoren, maakte vandaag de benoeming bekend van Armand Lumens tot Chief Financial Officer (CFO).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240514156787/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Mr. Lumens verrijkt MidOcean met meer dan 30 jaar zeer relevante en ruime expertise op gebied van M&A, private equity, bedrijfsontwikkeling, trading, financiering, audit, risicobeheer, risicokapitaal, take-privates en initiële openbare aanbestedingen.

“We zijn bijzonder tevreden Armand bij het team van MidOcean te mogen verwelkomen,” zegt De la Rey Venter, CEO van MidOcean. “We hebben vertrouwen in zijn bekwaamheid om financiële uitmuntendheid te bevorderen en bij te dragen tot de continue groei en het succes van het bedrijf. Zijn rijke expertise zal een troef van onschatbare waarde zijn nu MidOcean haar strategische doeleinden verder nastreeft.”

Mr. Lumens gaf volgend commentaar: “MidOcean is goed geplaatst om een grote impact op de energietransitie uit te oefenen via haar expertise in en aandacht voor LNG. Ik ben bijzonder opgetogen om mij bij De la Rey en het team van EIG te voegen nu het bedrijf een mondiale LNG-portfolio wil uitbouwen.”

Mr. Lumens was recentelijk actie als Group CFO van Neptune Energy, waar hij een cruciale rol speelde in de ontwikkeling en implementatie van de financiële en IT-strategieën van het bedrijf en het verwezenlijken van het bedrijfssucces. Vóór zijn functie bij Neptune Energy was hij Group CFO bij Louis Dreyfus. Voordien was Mr. Lumens meer dan 24 jaar actief bij Shell, waar hij diverse senior posities vervulde, waaronder CFO van Shell Trading, hoofd interne auditor en hoofd van de externe rapportering en planning van de groep.

Mr. Lumens behaalde een bachelor en een MBA aan de Universiteit van Maastricht en een MSc in Financiën aan de London Business School. Hij is een gecertificeerde interne auditor en een alumnus van het Executive Leadership Program van IMD. Mr. Lumens spreekt vloeiend Engels, Nederlands, Frans, Duits en Italiaans.

Over EIG

EIG is een vooraanstaande institutionele investeerder in de mondiale energie- en infrastructuursectoren met $24,7 miljard onder beheer op 31 maart 2024. EIG is gespecialiseerd in privéinvesteringen in energie- en met energie gerelateerde infrastructuur op wereldbasis. In de loop van haar 42-jarige bestaan heeft EIG meer dan $47,9 miljard aan de energiesector besteed via 410 projecten of bedrijven in 42 landen verspreid over zes werelddelen. Tot de klanten van EIG behoren heel wat toonaangevende pensioenplannen, verzekeringsbedrijven, donatiefondsen, stichtingen en staatsbeleggingsfondsen in de V.S., Azië en Europa. De hoofdzetel van EIG is gevestigd in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hongkong en Seoel.

Over MidOcean Energy

MidOcean Energy, een LNG-bedrijf opgericht en beheerd door EIG, streeft naar het realiseren van een gediversifieerd, veerkrachtig en kosteneffectief internationaal LNG-portfolio met een concurrerend CO2-profiel. Het bedrijf is een belichaming van het geloof van EIG in LNG als een cruciale factor binnen de energietransitie en het groeiende belang van LNG als geopolitiek strategische energiebron. MidOcean Energy wordt geleid door De la Rey Venter, een veteraan uit de sector die al 26 jaar actief is in diverse senior executive functies, waaronder Global Head voor LNG bij Shell Plc..

Meer informatie vindt u op de website van EIG www.eigpartners.com of de website van MidOcean Energy www.midoceanenergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

EIG
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr